Nyhet

  Några av tävlingsbidragen.

  Några av tävlingsbidragen.

  Fina framgångar i nationell tävling för årskurs 5 på Lorensbergaskolan

  Årskurs 5 på Lorensbergaskolan, i Ludvika, hamnade på tredje plats i Natur & Miljöbokens nationella tävling.

  Tävlingen gick ut på att eleverna skulle skapa en presentation av ett hållbart samhälle där samtliga dimensioner av hållbar utveckling finns med och som berör de globala målen med hållbara, fredliga och välkomnande samhällen. Bidraget berör flera andra globala mål, däribland fattigdom och god hälsa.

  Fokus på vatten

  De flesta bidragen som skickades in från eleverna på Lorensberga fokuserade på bristen på drickbart vatten runt om i världen. Tankarna gick ut på att om man kan lösa vattenbristen så kan man motverka svält. Kan man motverka svält så kan man motverka fattigdom. Mindre fattigdom skulle så småningom minska konflikterna i världen och så vidare. Ett viktigt arbete med ett långsiktigt tänkande från Ludvikas 11- och 12-åringar.

  Hur kan man ta till vara på förorenat vatten, samt saltvatten och kunna använda det till exempelvis jordbruk på bästa sätt? Här på bilden ovan ser vi några av de cirka 20 bidragen som eleverna skapade. Det är modeller av vattenreningsverk, som med hjälp av olika slags filter (bland annat sand) renar vattnet och gör det brukbart för både människor, djur och växter.

  Ära, diplom och prissumma

  Förutom äran och ett diplom för deras insats, så belönades klassen med 1000 kronor till klasskassan.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 04 jun 2021

  Uppdaterad: 04 jun 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.