Nyhet

  Avstängning av ett körfält.

  Avstängning av ett körfält.

  Uppdatering om Jägarnäsvägen

  Vi fortsätter att uppdatera informationen om arbetet längs Jägarnäsvägen.

  Nu är en trafiksignal uppsatt utmed raksträckan mellan Dianavägen (den norra) och kurvan vid Jägarnäsbadet. Den nya gång- och cykelbanan anläggs på vägens sida mot Östansbotjärn. Trottoaren på den andra sidan tas bort och den nya vägbredden blir aningen mindre. Varje fastighet får en enhetlig infart med fasad kantsten.

  – Det var lite otydligt i bygghandlingarna, men nu har vi tagit fram en standardutformning för hur villautfarterna ska se ut, berättar samhällsplanerare Henrik Axelsson.

  Rör och kablar

  Ett moment har tillkommit i projektet, nämligen att VB Energi låter gräva ner rör och kablar för el och fiber mellan Lorensbergaskolan och Dianavägen.

  – Vi tar tillfället i akt och lägger ner för framtida behov. Det är billigare att integrera arbetet i det här projektet än att göra det i ett senare skede, förklarar projektledaren Björn Gustavsson på Arqly.

  Håll marken fri

  I samband med att arbetet längs Jägarnäsvägen fortskrider vill vi passa på att påminna alla fastighetsägare om att se till att kommunens mark hålls fri. Det gäller både tillfälligt uppställda saker och mer fasta anordningar.

  – Annars kan det innebära extrakostnader för både projektet och för den som tagit kommunens mark i anspråk, säger Henrik Axelsson.

  Tre veckors uppehåll

  Arbete fortsätter fram till mitten av juli, för att sedan göra uppehåll i tre veckor. En vecka in i augusti drar det sedan i gång igen.

  Läs mer

  Läs mer om projektet på sidan ludvika.se/jagarnasvagen. Där finns också tidplan och ritningar.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 11 jun 2021

  Uppdaterad: 11 jun 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.