Nyhet

  Fondtapet med träd och mossa i ett rum inrett med grönt.

  Skogsrum på Näset

  På Näset har personalen skapat ett grönt skogsrum för sinnesro, avslappning och glädje för dem som har sin dagliga verksamhet där. Material, inredning, färger är utvalda för att väcka våra sinnen.

  Rummet är målat i en lugn grön färg, en färg som ligger nära naturen och lugnet. Den gröna färgen återkommer även i växterna och i en fototapet med träd och mossa.

  I skogsrummet finns en stor säng där man kan ligga och lyssna på musik, kanske titta in i skogen på den stora fotoväggen och lyssna på naturljud som fågelkvitter. I taket ovanför sängen finns en stjärnhimmel att titta på.

  I rummet finns också små saker som stimulerar nyfikenhet och väcker uppmärksamhet. Ett porlande vattenfall. Här och var sitter små troll. En älg, en ekorre och en fågelholk med en fågel i förstärker nyfikenheten och naturkänslan. På sängen en stor mjuk björn som inbjuder till en varm björnkram.

  Daglig verksamhet på Näset riktar sig till personer i yrkesverksam ålder som har en funktionsnedsättning. Det kan vara medfödd funktionsnedsättning, autismdiagnoser eller förvärvad hjärnskada. Även om minnet sviktar hos en del kan rummet skapa känslor av välbefinnande som stannar kvar och ger ett lugn efteråt.

  Säng, grön lampa och fåtöljer i  ett grönt rum.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 15 jun 2021

  Uppdaterad: 15 jun 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.