Nyhet

  Bild på skylten

  Idag invigdes Grängesbergs Kulturpromenad

  I strålande solsken höll Lars Lindblom, Samarkand2015, ett kort invigningstal och berättade om BID-projektet som resulterar i många positiva saker för orten, bland annat denna kulturpromenad som ger en unik inblick i Grängesbergs spännande historia.

  Längs en cirka 2,5 kilometer lång promenadsträcka får besökare både se, lyssna på och läsa om historiska platser i Grängesberg.

  Promenadsträckan går genom det gamla industriområdet vid gruvan och passerar nio historiska objekt som beskrivs på olika sätt. På skyltar kan du både läsa information och skanna QR-koder för att lyssna på spännande berättelser på äkta grängesbergsmål.

  Exempelvis berättas det om hur Cassels brann, troligen på grund av påsksmällare inpetade i en dörrkarm, hur gamla gruvans personalmatsal och vilhall fick sitt namn Mojsen, och om Lokmuséet som har världens enda tre bevarade ångturbinlok, varav det äldsta håller på att renoveras till körbart skick.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 09 jul 2021

  Uppdaterad: 09 jul 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.