Nyhet

  Informationsskyltar på flera språk om badvett vid Skuthamn i Ludvika.

  Badvett – skyltning på badplatser

  Sol, värme, ledighet och bad. Så härligt! För att öka säkerheten vid baden har Ludvika kommun placerat ut skyltar med information om badvett på flera språk.

  Skyltarna har tagits fram med material från Svenska livräddningssällskapet. Det är råd och uppmaningar med allt från att inte bada ensam, ha uppsikt över varandra till hur man ringer på hjälp, det vill säga 112. Skyltarna har information på svenska, engelska, arabiska, persiska, somaliska och tigrinja.

  De badplatser som har fått eller kommer att få skyltar är: Kyrkviken, Jägarnäs, Hillängsbadet och Skuthamn.

  Badvett på svenska och engelska

  Simkunnig?

  Nu under coronapandemin har de allra flesta inte kunnat träna att simma. Tänk på att simkunnighet är en färskvara och att du kanske inte klarar att simma lika bra i år som tidigare. Simma längs efter stranden eller en brygga så du kan stanna upp om det behövs.

  Med simkunnighet menas: "Simkunnig är den som kan falla i på djupt vatten, få huvudet under och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter i en följd varav 50 meter ryggsim."

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 15 jul 2021

  Uppdaterad: 15 jul 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.