Nyhet

  Ny väg, riksväg 50.

  Öppnar nya väg 50 för trafik

  Trafikverket meddelar att de på måndag ska öppna nya väg 50 nedför Lyviksberget i Ludvika för trafik, för att sedan börja bygga den nya cirkulationsplatsen och två gång- och cykelportar.

  Måndag 19 juli 2021 öppnar Trafikverket för trafik på den nya delen av väg 50 från Lyviksberget ner förbi den nya gång- och cykelporten vid Lorensberga/Notgården och fram till där den nya cirkulationsplatsen väg 50/Gonäsvägen/Snöåvägen ska byggas.

  Gång- och cykelporten är inte helt färdigställd då asfaltering kommer ske vid ett senare tillfälle i höst och invändig utsmyckning sker under nästa år. Men redan nu kommer den att tas i bruk för att underlätta för dig som går eller cyklar.

  Omledning av trafik

  I samband med att Trafikverket öppnar väg 50 för trafik kommer de att leda om trafiken vid korsningen väg 50/Gonäsvägen/Snöåvägen på en tillfällig väg mellan den nya väg 50 och järnvägen. Detta för att bland annat göra plats så bygget av den nya cirkulationsplatsen och två nya gång- och cykelportar vid Gonäsvägen och Snöåvägen kan börja.

  Trafiken från Snöåvägen kommer att ledas om söder om korsningen in på nya väg 50. Trafiken från Gonäsvägen ut på väg 50 kommer att stängas av och ledas om via anslutningen till väg 50 uppe på Lyviksberget.

  Eftersom det inte kommer vara möjligt att passera väg 50 via Gonäsvägen är det viktigt att du som går eller cyklar använder den nya gång- och cykelporten vid Lorensberga/Notgården eller den som finns närmare centrum.

  Byggnationen av dessa delar beräknas bli klart runt årsskiftet 2021/2022.

  Det kommer att pågå arbeten i projekt genomfart Ludvika hela sommaren. Ta det lugnt förbi arbetsområdena, för din och allas säkerhet.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 16 jul 2021

  Uppdaterad: 16 jul 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.