Nyhet

  Kort från fullmäktige

  Under måndagens fullmäktige fattades beslut om bland annat näringslivsstrategi och taxa för allmänna handlingar.

  Det här är ett urval av det som beslutades på fullmäktige. Fullständiga handlingar finns på sidan Möten och protokoll.

  Näringslivsstrategi

  Ludvika kommuns nya näringslivsstrategi antogs. Den har underrubriken ”Framtidens hållbara tillväxtkommun”. Strategin har tre målområden: attraktivitet och tillväxt, förutsättningar för företagande och kommunorganisationen.

  Avgift för handlingar

  Fullmäktige beslutade att införa en taxa för kopia av allmän handling.

  Den svenska offentlighetsprincipen innebär att vem som helst har rätt att begära ut allmänna handlingar från till exempel kommuner och myndigheter. Dessa har i sin tur rätt att ta ut en avgift för handlingar av en viss omfattning.

  Beslutet i fullmäktige innebär bland annat att Ludvika kommun kommer att ta ut en taxa för handlingar som begärs ut och som omfattar tio sidor eller mer.

  Två motioner

  Fullmäktige avslog motionen inför språkkrav i svenska för anställning inom omsorgen, inlämnad av Fredrik Trygg (SD). Fullmäktige anser att motionen är tillgodosedd via förutsättningar och insatser.

  Fullmäktige avslog även motionen Införande av förbud mot tiggeri i vissa zoner i kommunen, inlämnad av Benny Rosengren (SD). Fullmäktige anser att befintliga resurser inom bland annat polismyndigheten bör koncentreras till andra problemområden.

  Protokollet från fullmäktige finns på sidan Möten och protokoll från måndag 30 augusti.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 24 aug 2021

  Uppdaterad: 24 aug 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.