Nyhet

  Camilla Sömsk ny förvaltningschef

  Camilla Sömsk är från augusti ny förvaltningschef för social- och utbildningsförvaltningen efter Barbro Forsberg Nystedt, som går i pension.

  – Andra brukar beskriva mig som målmedveten och utvecklingsinriktad. Jag tycker om att tänka och utföra tillsammans. Jag har en viss roll och ett visst ansvar, men jag är ingenting utan medarbetarna, säger Camilla.

  Goda idéer

  Camilla Sömsk ser sig själv som prestigelös. Hon vill inte driva frågor för att få äran för dem eller för att ha rätt. Vem som kläcker en god idé spelar mindre roll.

  Hon är utbildad socionom och har jobbat inom de flesta områden inom individ- och familjeomsorgen, bland annat som verksamhetschef. Hon har också arbetat som enhetschef och verksamhetsutvecklare inom rättspsykiatrin och de senaste åren som verksamhetschef där.

  – Det är den delen som jag tycker rolig; att skruva på saker. Vad kan vi göra för att bli bättre för dem vi är till för?

  Ordning och struktur

  Mycket arbete av den karaktären pågår redan i förvaltningen. Camilla tycker att det är kul att komma till tre verksamhetsområden (skola, förskola och individ- och familjeomsorg) som har ordning och struktur.

  – Jag har mött kompetent personal. Det är för mig betryggande och roligt att föra dialog och diskussioner med människor som vet vad de talar om. Det finns en hög kompetens i verksamheten.

  Bra bemött

  Mycket av den första tiden handlar om att sätta sig in i den omfattande verksamheten och skaffa sig en bild av behov och möjligheter. Nästa steg blir att tillsammans med verksamhetscheferna identifiera färdriktningen framöver.

  – Jag känner mig otroligt välkommen till Ludvika kommun. Jag har blivit bemött på ett väldigt varmt sätt.

  Mycket att tillföra

  Kommundirektör Maria Skoglund är nöjd med att Camilla är på plats.

  – Jag och vi ser fram emot att Camilla med sin erfarenhet kommer att bidra till det fortsatta arbetet i Ludvika kommun. Jag märker att hon har mycket att tillföra, det har hon redan visat den första tiden på plats.

  Tack Barbro!

  – Samtidigt vill jag passa på att tacka Barbro Forsberg Nystedt för det arbete hon gjort under många år i Ludvika kommun – senast som förvaltningschef. Vi kommer att sakna hennes kunskap och engagemang!

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 03 sep 2021

  Uppdaterad: 03 sep 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.