Nyhet

  Cykla till jobbet – tävla om presentkort

  16-22 september hålls Europeiska mobilitetsveckan. Som en del av den arrangerar Ludvika kommun en tävling för att få fler att upptäcka fördelarna med att cykla till jobbet.

  Tävlingen går ut på att få så många som möjligt på en arbetsplats att cykla till och från jobbet under mobilitetsveckan. Det spelar ingen roll hur lång sträcka man cyklar.

  – Forskningen visar att all rörelse i vardagen har stor inverkan på vår hälsa såväl nu som för framtiden, säger Ludvika kommuns folkhälsostrateg Ursula Furtig.

  Minst fyra personer

  Vår definition av en arbetsplats är generös. På större företag eller organisationer kan det vara en enhet, avdelning, eller liknande. Vårt krav är dock att den består av minst fyra personer.

  De fem arbetsplatser där högst andel av de anställda har deltagit mest, vinner ett presentkort värt 1 000 kronor.

  Så räknar vi

  Exempel: Arbetsplatsen har 32 personer. 13 av dem deltar i tävlingen. Dessa cyklar till och från jobbet sammanlagt 50 gånger under veckan (två av dagarna inträffar trots allt på helgen, vilket ger fem ”möjliga” dagar att pendla). Arbetsplatsen har med andra ord cyklat 50 gånger delat med 32 personer, det vill säga 1,56 gånger per anställd. På så sätt spelar arbetsplatsens storlek mindre roll.

  Många arbetar på distans under pandemin och för dem har vi en särskild lösning. Den som inte har en fysisk arbetsplats att pendla till, får i stället tillgodoräkna sig ett vardagsärende via cykel. Det kan vara en tur till affären, till vänner och bekanta, eller något liknande.

  Om flera tävlande skulle hamna på samma poäng, avgör antalet cykelturer arbetsplatsen har gjort totalt under veckan.

  Vad är mobilitetsveckan?

  Europeiska mobilitetsveckan, tidigare trafikantveckan, arrangeras i mängder av städer i Sverige och övriga Europa. Syftet är att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Årets slogan är ”Res hållbart, håll dig frisk”.

  Anmäl dig!

  Anmälningsformulär hittar du på ludvika.se/mobilitetsveckan.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 03 sep 2021

  Uppdaterad: 08 sep 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.