Nyhet

  Överblicksbild på de två tennisbanorna i rackethallen. Mattan på en av banorna uppriven. Den andra intakt.

  Nytt golv på tennisbanorna i rackethallen

  Ut med den gamla filtmattan. In med ett modernt och tävlingsgodkänt golv. I veckan började arbetet med att byta ut underlaget på tennisbanorna i rackethallen i Lorensberga.

  Förra året fick A-hallen i Sporthallen nytt golv. Nu är det rackethallens tur. Välbehövligt, då den gröna filtmattan har hängt med ända sedan hallen byggdes 1997.

  – Otroligt slitstark, men nu börjar den ta slut. Det här kommer bli kanon, säger Anders Borg, ordförande i Ludvika tennisklubb – som arrenderar hallen av LKFAB.

  Liksom i Sporthallen blir det blått underlag på de två tennisbanorna i rackethallen. Anders Borg jämför underlaget och färgen med de så kallade hardcourt-banor som används i Kungliga tennishallen.

  – Blå spelplan med ljusgrönt runt om. Som det brukar se ut under Stockholm Open.

  Godkänd för tävlingar

  Arbetet med att riva ut den gamla mattan pågår just nu för fullt. När det är klart slipas och flytspacklas den underliggande asfaltsytan innan den nya mattan läggs på plats.

  – Jämfört med tidigare blir det en tjockare matta, som också är godkänd för tävlingar, säger Jonas Häggström, byggprojektledare på LKFAB.

  Preliminärt kan de nya banorna premiärspelas i oktober.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 10 sep 2021

  Uppdaterad: 10 sep 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.