Nyhet

Illustration över det planerade industriradhuset på Björnmossen.

Illustration över det planerade industriradhuset.

Björnmossen fortsätter att växa – nya etableringar på gång

I vintras blev Björnmossen ett bussgarage rikare. Nu kan området, mellan Lyviksberget och Gonäs, börja se fram emot fler etableringar.

Under nästa år är planen att ett industriradhus med 26 lokaler ska stå klart.

– En spännande utveckling, tycker näringslivschefen Erik Odens.

Konceptet med industriradhus, i vilka företagare och privatpersoner får möjlighet att köpa och inreda avstyckade fastigheter, har under de senaste åren vuxit sig starkt över hela landet. I Ludvika är det EgenLokal, med lyckade projekt i bland annat Falun och Borlänge, som vill bygga.

Företaget har tecknat ett markanvisningsavtal med kommunen för ett ungefär 10 000 kvadratmeter stort område på Björnmossen.

– Jag hoppas att det finns ett stort intresse för den här typen av industrilokal, som gör att det här inte är den sista etableringen av det här konceptet i kommunen, säger Erik Odens.

Förberett för fler etableringar

På just Björnmossen finns ett färdigt vägsystem och den mark som kommunen erbjuder har tillgång till el och anslutningspunkter för fjärrvärme, vatten och avlopp.

– Det finns mycket mark kvar, och möjlighet att exploatera ännu mer, säger exploateringsingenjör Hans Winka.

Kostnadsfri rådgivning

För den som funderar på att starta företag eller precis har startat eget erbjuds kostnadsfri rådgivning genom NyföretagarCentrum Ludvika-Smedjebacken. Rådgivningen går att boka via NyföretagarCentrums hemsida Länk till annan webbplats..

Informationsmöte

På tisdag 5 oktober, klockan 17.00–19.00, finns EgenLokal på plats på Björnmossevägen för att svara på frågor om det planerade industriradhuset.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 04 okt 2021

Uppdaterad: 04 okt 2021

På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.