Nyhet

Förslag om fler demensplatser

För att möta det ökade behovet av demensplatser, föreslås 30 nya sådana skapas på Granliden och Solgärde. Det förslaget till beslut lämnade vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott till nämnden under måndagen.

Enligt förslaget skapas platserna på Granliden genom att 11 traditionella lägenheter omvandlas, samt att 4 tidigare tomställda lägenheter används. Dessutom omvandlas 15 traditionella lägenheter på Solgärde.

Behovet av fler demensplatser har uppstått i och med att antalet personer i Ludvika kommun som är 85 år och äldre ökar. Pandemin har sannolikt också bidragit till att personer med behov av demensplats har avvaktat med att ansöka om insatsen tills nu.

Ansträngt läge

I skrivande stund finns det inom Ludvika kommun flera personer som fått ett biståndsbeslut, men där erbjudande om demensplats inte har kunnat skickas ut. Förvaltningen upplever i och med detta ett ansträngt läge för brukare och anhöriga som väntar på ett erbjudande om plats.

Ombyggnationen som omställningen innebär beräknas kosta omkring 550 000 kronor, vilket är upptaget i förvaltningens investeringsbudget för 2022. Förslaget innebär också utökade driftkostnader på cirka en miljon kronor per år eftersom den här typen av boendeform kräver mer personalresurser.

Förslaget behandlas av nämnden 25 oktober.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 13 okt 2021

Uppdaterad: 13 okt 2021

På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.