Nyhet

Birgitta Karlestedt tittar in i kameran.

Birgitta Karlestedt får Ludvika kommuns kulturpris 2021

Betydelsefulla insatser inom kulturområdet. Det kriteriet uppfyller Birgitta Karlestedt med råge. Nu tilldelas hon Ludvika kommuns kulturpris.

Pristagaren utses av kultur- och samhällsutvecklingsnämnden, och det var eniga ledamöter som bland de sju nominerade kandidaterna valde Birgitta Karlestedt – eller ”Gigi” som många kallar henne.

– En eldsjäl som ser möjligheter överallt. Hon är medlem i många kulturföreningar och väldigt drivande, säger kommunens kultursekreterare Susanne Eriksson och nämner bland annat utställningen Samtidigt, som visades i Maskinhuset i Grängesberg i somras.

– ”Gigi” fångar in alla målgrupper och hon har en bredd inom de olika kulturformerna och en kompetens som gör att det blir bra kvalitet.

Ceremoni senare i år

Priset, bestående av diplom, blommor och 30 000 kronor, kommer att delas ut under en ceremoni i slutet av året. Då läses också motiveringen upp.

Priset har delats ut sedan 1963

Birgitta Karlestedt är nummer 107 att få kulturpriset, som tillfaller en eller flera personer i Ludvika som har gjort betydelsefulla insatser inom kulturområdet.

Sedan det började delas ut 1963 har det tillfallit 86 män, 17 kvinnor och fyra föreningar.

Mer från kultur- och samhällsutvecklingsnämnden

Utnämningen till Ludvika kommuns kulturpris 2021 var med som ett ärende på kultur- och samhällsutvecklingsnämndens sammanträde den 21 oktober. Då beslutades också att återinföra det nätverk som ska ta fram ett årsprogram av utställningar i konsthallen i Folkets hus. Kallelser och protokoll från nämnden finns på sidan Möten och protokoll.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 26 okt 2021

Uppdaterad: 26 okt 2021