Nyhet

Mohammed Alkazhami, Torbjörn Tomtlund, Simon Lewerentz, Christian Kromm och Maria Strömkvist.

Mohammed Alkazhami, Torbjörn Tomtlund, Simon Lewerentz, Christian Kromm och Maria Strömkvist.

Mångkulturdagen: Basketfamiljen tog emot integrationspriset

En känsla av att alltid vara välkommen. Så lyder en del av motiveringen till Ludvika kommuns integrationspris, som i år går till Basketfamiljen.

Under en ceremoni i Folkets hus på måndagskvällen tog Simon Lewerentz och Christian Kromm från Basketfamiljen emot priset av fullmäktiges ordförande Maria Strömkvist. Medverkade gjorde även Mohammed Alkazhami och Torbjörn Tomtlund, som sitter med i den jury som utsett vinnaren. Priset består av diplom, blommor och 10 000 kronor.

Hela motiveringen

”Ludvika kommuns integrationspris tilldelas Basketfamiljen för deras insatser att få fler aktiva i Ludvika att förena kommunen och dess invånare. Basketfamiljens verksamhet bygger på värderingar som innebär trygghet och en känsla av att alltid vara välkommen.”

Flera föreläsningar

Prisutdelningen markerade avslutningen för firandet av mångkulturdagen. Under förmiddagen föreläste Frida Hedström, projektledare för kommunens värdegrundsarbete, för elever på Kyrkskolan och Lorensberga. Efter lunch klev artisten Adam Tensta Taal upp på scenen i Högbergsskolans aula för att prata om mångfald.

Samtal om demokrati

Högbergsskolan var också platsen för programpunkten Soffan, där skolungdomar från kommunen samtalade kring ämnen som demokrati, integration och yttrandefrihet. Samtalet modererades av Frida Hedström, som också hade med sig Adam Tensta Taal, social- och utbildningsnämndens ordförande Håkan Frank och pedagogen Marie Gustén.

Videokamera filmar en grupp skolungdomar.

Samtalet i Soffan livesändes på Aveny i Folkets hus och i klassrummen på flera skolor.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 26 okt 2021

Uppdaterad: 26 okt 2021