Nyhet

Blåljusdagar på Fredriksbergsskolan

Under vecka 20 har eleverna i åk 7-9 på Fredriksbergsskolan fått praktisera under tre dagar vad det kan innebära att arbeta som brandman och hur man kan utbilda sig till det.

Eleverna har fått testa arbetsrelaterade kondition- och styrketester, såsom att krypa i trånga utrymmen, klättra med luftskydd och göra hinderbana med vattensläckare. De har även fått praktisera kall rökdykning, urtagning av skadad person i bil och att pumpa upp vatten ur sjö.

Detta har gjorts i samarbete med Fredriksbergsskolan och brandmän anställda på brandstationen i Ludvika och deltidsstationen i Fredriksberg. Syftet med dessa praktikdagar har varit att ge eleverna praktisk arbetslivsorientering och att det eventuellt ska leda till att rekrytera personer i framtiden till brandmannayrket på heltid och deltid.

Polisens hundpatrull

Polisens hundpatrull med hundförare gjorde ett gästspel och berättade om vad deras yrke innebär inom polisen och kunde visa olika moment som polishundarna utför, till exempel att söka och att hugga. Eleverna fick även testa att vara markörer i polishundens övningar. De berättade om vad som krävs för att utbilda sig till polis och civilanställningar.

Polisens hundpatrull besökte även Fredriksbergsskolan och hade uppvisning för eleverna. De fick klappa på hundarna och testa att sitta i deras polisfordon.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 31 maj 2022

Uppdaterad: 31 maj 2022