Nyhet

Från vänster Alfred och Johanna Karlsson, Håkan Flink, Kristin Hägglund och Leif Pettersson.

Från vänster Alfred och Johanna Karlsson, Håkan Flink, Kristin Hägglund och Leif Pettersson.

Engelskklass på Kyrkskolan

I höst planerar vi att på Kyrkskolan erbjuda blivande elever i årskurs 7 en klass med upp till 50 procent undervisning på engelska.

Den följer läroplanen på samma sätt som annan undervisning. Målet är att ge elever med särskilt intresse för engelska mycket goda färdigheter i språket, det vill säga förmågan att uttrycka sig väl i tal och skrift.

Undervisningen ska samtidigt säkerställa att eleven får tillräckliga kunskaper i svenska för att klara kraven i samtliga ämnen.

Ansökan om att starta utbildningen är inskickad och beslut om godkännande väntas under våren 2023.

Här har vi låtit några personer som har intresse av utbildningen berätta varför den är bra:

Kul med annat språk

– Mamma berättade att man kunde välja den här inriktningen och det lät intressant. Jag tror att jag är ganska bra på engelska och dessutom vill jag bli bättre på det. Det är kul med ett annat språk. Jag tror också att man kommer att få jobba i en mindre klass. Det är bra om man blir lite färre, då får man mer hjälp.

Alfred Karlsson, elev i årskurs 6 som sökt utbildningen

Bra möjlighet

– Jag märker hur intresserad Alfred är och hur han kan sitta och prata engelska med någon från ett annat land när han spelar datorspel. Barnen använder språket på ett sätt som vi inte gjorde när vi var yngre. Det är bra att man får den här möjligheten att prata engelska, inte bara på engelskalektionerna, utan i andra kontexter. Jag tänker också att det bor barn här vars föräldrar kommer från andra länder och jobbar på Hitachi, för dem är det bra om det finns undervisning på engelska.

Johanna Karlsson, mamma till Alfred

Möter marknadens behov

– Hitachi Energy är ett stort globalt teknikföretag med verksamhet i över 90 länder. Vårt koncernspråk är engelska och med över 50 nationaliteter i Ludvika är engelska en stor del av vår vardag även här, oavsett var du jobbar inom företaget. Vi ser att en skola med utökad del engelska möter våra och hela marknadens behov och är en bra förberedelse för barn och ungdomar som vill arbeta och utvecklas i internationella företag.

Håkan Flink, Hitachi Energy

Profilerad utbildning

– Ludvika kommun hänger med i tiden och utökar utbudet inom skolan. Det här ger eleverna möjlighet att få en mer profilerad utbildning. Det gäller förstås alla våra elever – både de som redan bor här och de som flyttar hit.

Leif Pettersson, kommunstyrelsens ordförande

Kunskapsresa

– Nu erbjuder vi på Kyrkskolan en möjlighet för elever i blivande årskurs 7 att fokusera mer på engelska genom att få delar av sin undervisning på det språket. Detta innebär att eleverna läser alla so-ämnen på engelska samt har utökad undervisningstid i ämnet engelska. Under en sådan kunskapsresa kan målet bli ett arbete på den internationella marknaden.

Kristin Hägglund, rektor Kyrkskolan 7-9

Intressant?

Låter det här intressant? Du som ska börja sjuan till hösten kan höra av dig till rektor för Kyrkskolan för mer information om hur du ansöker till en av de återstående platserna.

Kontakt: Kristin Hägglund, kristin.hagglund@ludvika.se eller 0240-56 58 63.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 21 feb 2023

Uppdaterad: 21 feb 2023