Nyhet

Nu är sommarjobben ute!

Vill du sommarjobba på förskola, i café, som framtidsutvecklare, kanotinstruktör, idrottsledare? Det är bara några av de 250 feriejobb som finns ute nu!

Varje år erbjuder Ludvika kommun i samarbete med föreningarna en mängd feriejobb, alltså sommarjobb. På sidan ludvika.se/feriejobb hittar du listan med jobb du kan söka.

– Kom ihåg att man måste ansöka senast 2 april. Och det är jätteviktigt; vi tar inte emot ansökningar efter det, säger Lotta Eriksson, handledare för feriejobben på Ludvika kommun.

Vem kan söka?

Feriejobben riktar sig till ungdomar födda 2007, 2006 eller 2005. De pågår i tre veckor med sex timmars arbete per dag.

– Kolla först om det är något ni har intresse av eller som ni tror att ni kan bidra med. Alla arbetsuppgifter är inte superroliga, men en erfarenhet är en bra referens inför framtiden. Sedan när lönen kommer känns det så klart bra, tipsar Lotta.

Konkurrens!

Man ska också komma ihåg att det är konkurrens om feriejobben. Därför gäller det att presentera sig så väl man kan. Det gör man genom att skriva ett cv och ett personligt brev. Och det kan man få hjälp med.

Vi hjälper dig!

3 mars klockan 13.00-15.00 och 22 mars klockan 16.30 finns Lotta och hennes kollegor för stöd och hjälp. Man måste anmäla sig innan så att de är rätt antal personer som kan hjälpa till. Anmälan skickar man på feriearbete@ludvika.se.

– Sedan går man till receptionen i Folkets hus och väntar på att vi kommer och hämtar en.

– Det kan vara svårt att skriva brev, för man kanske tänker att man inte hunnit skaffa sig några erfarenheter. Men man kanske har hjälpt till med gräsklippning eller varit kattvakt. Här kan vi vara ett bollplank och hjälpa till!

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 24 feb 2023

Uppdaterad: 24 feb 2023