Nyhet

Företagsklimatet i Ludvika pekar uppåt

En liten förbättring, men en tydlig signal.

Så kan man sammanfatta resultatet av undersökningen Företagsklimat 2023, som Svenskt Näringsliv presenterade under tisdagen.

Snittomdömet för Ludvika kommun steg från 2,97 till 3,11 (på en sexgradig skala).

– Kommunen har signalerat att man prioriterar den här frågan. Därför är det glädjande att den nedåtgående trenden är bruten. Det händer mycket i Ludvika nu, vilket ger en fantastisk möjlighet att jobba med företagsklimatet. Resan har bara börjat, säger Henrik Navjord, regionchef på Svenskt Näringsliv.

Helhetsgrepp

Erik Odens, näringslivschef i Ludvika kommun, liknar det hela vid vad man populärt brukar kalla för en flerstegsraket.

– Hela kommunkoncernen har gått ihop och tagit ett helhetsgrepp kring den här frågan. Vi jobbar aktivt i olika forum för att hitta nya sätt att tänka på. För att behålla uppgången och klättra långsiktigt gäller det att vi visar resultat.

Guldläge

Undersökningen kommer samtidigt som man i Dagens Industri kan läsa om hur ”Ludvika rustar för supertillväxt”.

– Vi är i ett riktigt guldläge med en enorm tillväxt för Hitachi Energy och dess underleverantörer. Kan vi samtidigt jobba strukturerat och målinriktat med företagsklimatet finns alla möjligheter att det här kan bli hur bra som helst.

Kvitto

Kommunalråden Leif Pettersson och HåGe Persson om resultatet i Företagsklimat 2023:

– Ett kvitto på att vi jobbar rätt med näringslivsfrågor och att vi ska fortsätta samla oss för att ta tillvara på den supertillväxt vi har.

Läs mer

Se hela undersökningen på foretagsklimat.se Länk till annan webbplats., eller gå direkt till Ludvikas resultat på foretagsklimat.se/ludvika Länk till annan webbplats..

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 23 maj 2023

Uppdaterad: 23 maj 2023