Nyhet

Koppartallen AB får markanvisningsavtal för kvarteret Orren

Sju hus och drygt 300 lägenheter. Det kan snart bli verklighet på fastigheten Orren 16 (Folkets hus-parkeringen) i centrala Ludvika.

På torsdagen godkände kultur- och samhällsutvecklingsnämnden markanvisningsavtalet mellan Ludvika kommun och fastighetsbolaget Koppartallen AB.

Enligt tidsplanen kan lägenheterna, både klassiska hyresrätter och korttidshyresrätter, vara klara för inflyttning under 2026.

Takterrass och solceller

För att harmoniera med nuvarande stadsbild föreslår Koppartallen AB att de nya byggnaderna blandar tegel, trä och puts. På flera av dem byggs takterrass med pergola. På yttertaken och delar av pergolorna integreras solceller.

Kvarterets gemensamma parkeringsgarage, som får nyttjas av de boende, placeras under innergården.

I detaljplanen för kvarteret Orren finns ett parkeringshus för allmänheten planlagt på området närmast Folkets hus (utmärkt som "framtida P-däck" på situationsplanen nedan).

Vad händer nu?

Anvisningstiden är ett år. Under den tiden har Koppartallen AB option på fastigheten Orren 16 för att utreda, förbereda för byggnation samt förhandla om markförvärv.

Inför försäljning ska kommunen kunna säkerställa att planerad byggnation fullföljs enligt projektidén. För att marken ska överlåtas krävs även att ett laga kraft vunnet bygglov finns.

Bilder

Situationsplan.

Situationsplan.

Gatuvy från sydväst.

Gatuvy från sydväst.

Gatuvy från nordväst.

Gatuvy från nordväst.

Axonometri från sydväst.

Axonometri från sydväst.

Gatufasad mot Engelbrektsgatan.

Gatufasad mot Engelbrektsgatan.

Gatufasad mot Fredsgatan.

Gatufasad mot Fredsgatan.

Gatufasad mot Carlavägen.

Gatufasad mot Carlavägen.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 24 aug 2023

Uppdaterad: 24 aug 2023