Nyhet

Johan Söderström, Hitachi Energys chef för Europa, Mellanöstern och Afrika, Tobias Hansson, vd för Hitachi Energy i Sverige, Leif Pettersson, kommunstyrelsens ordförande i Ludvika, Fredrik Rönning, kommunstyrelsens ordförande i Smedjebacken, Toshiaki Higashihara, styrelseordförande Hitachi, Ltd.

Från vänster på bilden: Johan Söderström, Hitachi Energys chef för Europa, Mellanöstern och Afrika, Tobias Hansson, vd för Hitachi Energy i Sverige, Leif Pettersson, kommunstyrelsens ordförande i Ludvika, Fredrik Rönning, kommunstyrelsens ordförande i Smedjebacken. På scenen: Toshiaki Higashihara, styrelseordförande Hitachi, Ltd.

Hitachi Energys högsta globala styrelse och ledningsgrupp besökte Ludvika

I tisdags besökte Hitachi Energys högsta globala styrelse och ledningsgrupp Ludvika i samband med ett styrelsemöte.

I anslutning till mötet anordnades ett event där flera av Hitachi Energys stora kunder, Svenska kraftnät, högskola/universitet samt Ludvika och Smedjebackens kommun medverkade. Kommunerna representerades av Leif Pettersson och Fredrik Rönning, kommunstyrelsens ordförande i Ludvika respektive Smedjebacken.

Diskussionen handlade mycket om de möjligheter och utmaningar som finns kopplade till Hitachi Energys verksamhet med expansion och nyrekryteringar.

Samverkan

Styrelseordförande Toshiaki Higashihara framhöll vikten av samverkan mellan industrin, akademin och offentliga aktörer.

Hitachi Energy har en stor roll i klimat- och energiomställningen såväl i Sverige som globalt. Ludvikas utveckling blir central i detta.

– Vi upplever det som ett viktigt möte då det här betyder otroligt mycket både för Ludvika och Smedjebacken. Det är viktigt att vi tar oss an den utmaning och de möjligheter det här innebär för våra samhällen, säger Leif Pettersson och Fredrik Rönning.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 14 sep 2023

Uppdaterad: 14 sep 2023