Nyhet

Från vänster på den inklippta bilden: Tomas Axelson, Högskolan Dalarna, Jan Scherman, Anette Andersson, kyrkorådets ordförande, Einar Botten, HR-direktör på Spendrups, Julia Ingridsdotter Broman, ordförande Rädda Barnen Ludvika, Gabriel Ehrling Perers, politisk redaktör Nya Ludvika Tidning.

Ny dokumentärfilm visades på Cassels i Grängesberg

På onsdagskvällen var det dalapremiär för dokumentärfilmen ”Make Democracy Great Again” på Cassels i Grängesberg.

Filmen, som börjar och slutar i Ludvika, tar avstamp i det faktum att bara 13 procent av världens befolkning lever i en demokrati och ställer sig frågan: Kommer demokratin att överleva?

Dokumentärens producent och huvudgestalt, journalisten och författaren Jan Scherman, fanns på plats tillsammans med personer som har bidragit i researcharbetet eller deltagit i verksamheterna som skildras i filmen.

Nätverk

Kvällen var en fortsättning på nätverket ”Ludvika – för tolerans och emot extremism”, där Ludvika kommun är en av de medverkande aktörerna. Från kommunen var bland andra kommundirektör Maria Skoglund på plats.

”Make Democracy Great Again” visas just nu på Folkets hus-biografer över hela landet och kommer senare att bli tillgänglig via streaming.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 14 sep 2023

Uppdaterad: 14 sep 2023