Nyhet

Ludvika klättrar på rankingen hos Svenskt Näringsliv

På onsdagen presenterade Svenskt Näringsliv årets ranking av det lokala företagsklimatet i landets kommuner.

Ludvika klättrar 26 platser, från 279 till 253.

– En signal på att det målinriktade arbete som pågår börjar ge resultat. Sakta men säkert ska vi ta oss framåt och uppåt, säger näringslivschef Erik Odens.

Bland de delområden som förbättras i rankingen ingår service och bemötande, upphandling samt dialog mellan företag och kommunen.

Ökad efterfrågan

Kommunalråden Leif Pettersson och HåGe Persson om resultatet i rankingen Lokalt företagsklimat:

– Självklart är det glädjande att vi gör en förbättring. Vi hoppas att det är en trend som håller i sig. Med Hitachi Energy och Spendrups i spetsen har vi många företag som går bra. Vi ser också en ökad efterfrågan från olika branscher att etablera sig i kommunen.

Positiv utveckling

Just nu pågår även ett intensivt arbete med guldläget – som den positiva utvecklingen i kommunen har döpts till. Hitachi Energys kraftiga expansion bidrar till att både befolkningen och sysselsättningen ökar. På köpet blir Ludvika mer attraktivt för allt från bostadsbyggare till aktörer inom handeln.

– Hela kommunkoncernen kraftsamlar för att på bästa sätt möta utvecklingen och de möjligheter och utmaningar den för med sig. Gör vi det här bra kommer det att gynna alla som bor och verkar här, säger Erik Odens.

Statistik

Se hela undersökningen på foretagsklimat.se Länk till annan webbplats., eller gå direkt till Ludvikas resultat på foretagsklimat.se/ludvika Länk till annan webbplats..

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 21 sep 2023

Uppdaterad: 21 sep 2023