Nyhet

Hej! Konnichiwa! Guten tag! Namaste! Zdravo!

Vi skulle faktiskt kunna hälsa välkommen över tusen gånger till, för hittills i år har 1 239 personer valt att flytta till Ludvika kommun. Oerhört roligt, tycker vi.

Tittar man på totalen har vi vuxit med ungefär 75 invånare. På statistikspråk kan man kalla det för ett trendbrott. Vi både tror och hoppas att den positiva utvecklingen kommer att hålla i sig. Om den optimistiska prognosen slår in kan vi om tio år ha sagt hej tusentals gånger till.

– Framgångarna för Hitachi Energy har en stor del i den positiva utvecklingen. De har aldrig upplevt så fulla orderböcker som nu, och ändå befinner de sig bara i början av en brant stigande kurva som de behöver fler medarbetare för att klara, säger kommundirektör Maria Skoglund.

Framtidstro

Utvecklingen gynnar inte bara Hitachi Energy, utan även övriga näringslivet och våra många föreningar. Ja, egentligen alla som bor och verkar här.

– Fler invånare innebär självklart utmaningar, men framför allt bygger det framtidstro och skapar möjligheter. Ju fler som är med oss på den här resan, desto bättre kommer den att bli.

Enligt de senaste siffrorna har Ludvika kommun just nu 26 429 invånare.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 28 nov 2023

Uppdaterad: 28 nov 2023