Nyhet

Wafa Alo och Jessica Adolfsson.

Wafa gillar praktiken med Jessica

I hemtjänstgruppen på Norra är man duktiga på att ta hand om praktikanter.

Jessica är inte ett dugg läskig.

Men det är förstås helt naturligt att Wafa var lite nervös när hon skulle börja praktiken inom ett nytt yrke, hos en arbetsgrupp hon aldrig träffat.

– Jag hade vänner som sade ”men du kan ju inte, det är jättesvårt”. Sedan när jag väl kom hit blev jag välkomnad av alla. Det är en bra praktikplats där alla är snälla och hjälper varandra, säger Wafa Alo.

Viktigt yrke

Praktiken i hemtjänstgruppen på Norra är ett av många exempel i kommunen. En praktikant, beredd att lära sig ett av samhällets viktigaste yrken, får gå bredvid en undersköterska, som Jessica Adolfsson.

– Det är jätteroligt att vara handledare. Jag får ju med mig någon som visar intresse för det som är mitt jobb. Och om jag är bra som handledare så kan ju Wafa vilja komma tillbaka till oss – och då har vi en vikarie som vill vara här, säger Jessica.

– Jag tror att man måste vara öppen, villig att lära ut och tycka om det man gör. Och jag tycker jättemycket om att jobba här. Då gör jag gärna reklam för det, fortsätter hon.

Språkträning

Jessica Adolfsson har jobbat inom vården i tio år, först som vårdbiträde och nu som undersköterska. Wafa Alo kommer från Syrien och läser nu vårdbiträdesutbildning via svenska som andraspråk.

– Det är bra med praktik. Jag utvecklar språket och lär mig många nya ord. Det är inte samma sak som att studera i skolan. Och jag vet redan nu att jag vill komma tillbaka hit efter sommaren, ler Wafa.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 30 nov 2023

Uppdaterad: 30 nov 2023