Nyhet

Ett bra gäng på nya demensavdelningen

Granlidens nya demensavdelning är nu invigd. Jenny Andersson-Miedzik, Isabel Sandlund, Maria Löfgren, Moa Jangestrand, Ann-Charlotte Lintunen, Pernilla Elings-Pers och Pernilla Lööf tycker att det är bra att verksamheten nu är i gång.

Saknas på bilden gör Marita Hansen och Alexandra Hellgren.

Flera av dem kommer från liknande verksamhet på andra platser, såsom Stockholm och Borlänge.

– Det känns som att vi är ett bra gäng, säger de.

Kriterieboende tre

Avdelningen ingår i kategorin kriterieboende tre och finns vid Granliden i Grängesberg. Verksamheten består av fyra platser, med personal som jobbar dag, kväll och natt. Det finns också en patientansvarig sjuksköterska kopplad mot dessa platser. De som bor här har mer komplexa former av långt skriden demenssjukdom. Det är varken optimalt för dem själva eller deras omgivning att de bor på andra demensboenden.

– Det kan exempelvis vara att de har ett utåtagerande beteende eller andra symtom eller beteenden orsakade av sin sjukdom som skapar konflikter med andra, berättar verksamhetschef Pernilla Elings-Pers.

Jämställd demensvård

Hon berättar att avdelningen är ett led i målet att ha jämställd demensvård. Det ska vara en tydlig struktur i vardagen för de boende, en lugn miljö, individanpassad vård och en personal som är duktig på lågaffektivt bemötande. Syftet är att öka välbefinnandet och livskvaliteten för de boende.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 07 dec 2023

Uppdaterad: 07 dec 2023