Nyhet

Fortsatt befolkningsökning i Ludvika kommun

2023 växte befolkningen i Ludvika kommun med 49 invånare. Första kvartalet 2024 har vi blivit 59 till, vilket alltså är fler än under hela förra året.

Det visar den senaste befolkningsstatistiken från SCB.

Folkmängden ökar trots att det fortsatt föds ovanligt få barn, och i Dalarna utmärker sig Ludvika som en av få kommuner med växande befolkning. 2023 var första gången folkmängden i Ludvika kommun ökade sedan 2017.

– Förklaringen är självklart de många nya jobb som växer fram på vår lokala arbetsmarknad, framför allt på och kring Hitachi Energy. Vi både tror och hoppas att ännu fler väljer att bosätta sig här. Överlag är intresset för det som händer i Ludvika kommun just nu stort över hela landet, vilket det fullsatta byggmötet för ett par veckor sedan är ett fantastiskt kvitto på, säger kommundirektör Maria Skoglund.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 14 maj 2024

Uppdaterad: 14 maj 2024