Nyhet

Välkommen till Ljungen – en plats där omtanke och gemenskap står i centrum!

Ljungen erbjuder en trygg och meningsfull daglig verksamhet för personer med demenssjukdom.

Verksamheten är öppen måndag till fredag och finns i de ljusa och trevliga lokalerna på demensboendet Skogen.

Här får gästerna möjlighet att tillbringa dagar fyllda med aktiviteter, socialt umgänge och omsorg, samtidigt som anhöriga får välbehövlig avlastning.

Livskvalitet

Ljungen är mycket mer än bara en dagverksamhet; det är en plats där livskvalitet och glädje står i fokus. Gästerna får en chans att knyta nya vänskapsband, delta i stimulerande aktiviteter och uppleva dagar fyllda med glädje och skratt.

Dagen inleds med god frukost, följt av aktiviteter som anpassas efter gästernas intressen och behov. Oavsett om det handlar om att spela bingo, delta i lättare gymnastik eller dyka ner i kreativa projekt som målning och handarbete, finns det något för alla.

– Vi lägger stor vikt vid att skapa en miljö där våra gäster känner sig sedda och uppskattade, vilket ofta leder till hjärtliga kramar och glada tillrop, berättar undersköterskorna Anna-Lena Eriksson och Karin Reinholdsson.

Underhållning

Underhållning är också en viktig del av dagarna på Ljungen. Med regelbundna inslag av sång och musik skapas en härlig stämning som uppskattas av både gäster och personal.

Personalen på Ljungen förstår hur viktigt det är att ge anhöriga en chans att få andrum och egen tid, samtidigt som de vet att deras närstående är i trygga händer. Att kunna erbjuda denna form av dagverksamhet hjälper också till att möjliggöra för personer med demenssjukdom att bo kvar hemma längre.

– Vi får ofta höra från anhöriga hur mycket de uppskattar den avlastning och stöd vi erbjuder, och det värmer våra hjärtan att kunna göra skillnad i deras vardag.

Biståndsbeslut

För att delta i Ljungens verksamhet krävs ett biståndsbeslut. Beslutet tar också hänsyn till varje gästs individuella intressen och behov, vilket gör att vi kan erbjuda en verksamhet som verkligen betyder något för dem.

– Vi på Ljungen är stolta över att vara en plats där glädje, gemenskap och meningsfulla aktiviteter står i centrum. Välkommen att höra av dig till oss!

Läs mer:

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 27 jun 2024

Uppdaterad: 27 jun 2024