Nyhet

TV: Ludvika – a powerful place #2

Förra året valde närmare 1 400 personer att flytta till Ludvika kommun. Över 300 av dem från ett annat land och många lockade av möjligheten att jobba på Hitachi Energy.

Ett tydligt resultat av den världsledande teknik och kunskap som finns här.

Tillväxtresan befinner sig bara i början av en brant stigande kurva, och vi ser en spännande framtid framför oss. De närmaste åren ska Hitachi Energy investera 3,7 miljarder kronor i Sverige och anställa ytterligare 2 000 medarbetare. Majoriteten av jobben hamnar i Ludvika, eller världens kraftcentrum om man så vill.

En av de nya Ludvikaborna är Sara Funke. Hör henne berätta om vad som gör platsen så speciell. Och fortsätt gärna att sprida ordet om vår fantastiska kommun. Genom att göra det bidrar du till en positiv utveckling, både lokalt och globalt.

Ludvika – a powerful place

Fler filmer

Se alla filmer i serien på sidan Ludvika – a powerful place.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 09 jul 2024

Uppdaterad: 09 jul 2024