På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Luossastugan i Skattlösberg.

Luossastugan i Skattlösberg.

Ludvika är en av landets åtta bästa friluftskommuner

Ludvika kommun är en av landets åtta bästa kommuner avseende friluftslivet. Det har Naturvårdsverket kommit fram till i sin ranking Sveriges friluftskommun 2019.

Led mot Kullerberget, utanför Fredriksberg.

Led mot Kullerberget, utanför Fredriksberg.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Andreas Strandberg gläds givetvis över framgången och det faktum att Ludvika är en av åtta kommuner som fick toppoäng i undersökningen.

– Vi har förstås goda förutsättningar med den fina natur vi har här. Men vi strävar också efter att erbjuda ett aktivt friluftsliv som ska vara till både nytta och nöje för våra kommuninvånare, säger han.

Strandberg fortsätter:

– Vi har många fina leder att motionera på och har också en omfattande naturturism, inte minst via Finnskogarna och Dan Anderssons arv.

Bygger på enkätundersökning

Konceptet Sveriges friluftskommun bygger på en årlig undersökning om kommunernas arbete med friluftsliv. Undersökningen ställer frågor om planering för friluftsliv, information och samarbete om friluftsliv samt aktiviteter för friluftsliv.

För att få utnämningen Sveriges friluftskommun (som i år gick till Olofström) ska kommunen arbeta långsiktigt med friluftsliv.

Friluftslivet bör genomföras och visas upp på sådant sätt att det blir enkelt för kommuninvånare att välja en aktiv fritidssysselsättning utomhus.

Skidspår vid Långmyra.

Skidspår vid Långmyra.

Sidan senast uppdaterad: 2019-05-17

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N2.sitevision-cloud.net · 18/07 04:40:14