Cafékvällar - Tema psykisk ohälsa/funktionsnedsättning

  Träffpunkt för personer med psykiatrisk diagnos/funktionsnedsättning, deras anhöriga, personal och allmänheten.

  Ta del av aktuell information. Diskutera viktiga frågor som berör psykisk ohälsa eller funktionsnedsättning.

  Vi har olika teman på kvällarna, lyssnar på musikunderhållning och utbyter erfarenheter, får information från myndigheter och föreningar. Vi träffas och har trevligt med varandra.

  Arrrangörer: anhörigstödet och folkhälsan i Ludvika kommun tillsammans med Studieförbudet Vuxenskolan i Ludvika.

  Föreläsningar "Från turbilens till balans"

  Under 2019 anordnas en serie med fyra föreläsningar med temat psykisk ohälsa/funktionsnedsättning. Föreläsningarna arrangeras i samverkan mellan anhörigstödet och folkhälsan i Ludvika och Smedjebackens kommun, Västerbergslagens samordningsförbund - Finsam samt Studieförbundet Vuxenskolan Ludvika/Smedjebacken. Föreläsningarna är kostnadsfria, anmälan är bindande. 
  Anmälan till föreläsningarna gör du via Studieförbundet Vuxenskolan Dalarna. Anmälan möjlig på hemsidan eller per telefon 0240-138 90

  Föreläsning om bipolär sjukdom
  1 oktober 18:00-20:00

  Pär Ejdsäter berättar om sina olika roller som anhörig till en person med bipolär sjukdom. Han har tillsammans med sin fru gått igenom kämpiga perioder. Föreningen Balans finns med under kvällen och presenterar sin föreningsverksamhet.
  Plats: Star, Folkets hus i Ludvika (Carlavägen 24)

  Att leva med schizofreni
  26 november 18:00-20:00

  Åsa Höij berättar om sin livsresa från en begränsad tillvaro till ett liv med framtidshopp. Hon berättar om hur det är att leva med en långvarig psykossjukdom, bemötande och återhämtning.
  Plats: Star, Folkets hus i Ludvika (Carlavägen 24)

   

  Kontakta oss

  Vård- och omsorgsförvaltningen
  vard.omsorg@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2019-09-30

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.