Beslut och riktlinjer gällande covid-19

Alla har ett personligt ansvar att följa myndigheternas råd. Här hittar du samlad information med länkar till andra myndigheter samt information om hur kommunen arbetar för att hantera situationen med coronaviruset, covid-19.

Ludvika kommun utgår från bland annat Folkhälsomyndighetens och Region Dalarnas råd och rekommendationer om coronaviruset, covid-19.

Ta ansvar för att förhindra smittspridning

Alla har ett eget ansvar att förhindra spridning av smittsamma sjukdomar. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och att smitta andra.

Tillfällig covid‑19‑lag

Från och med den 10 januari 2021 gäller en tillfällig covid-19-lag i Sverige. Läs mer på Länsstyrelsen Dalarnas webbplats om pandemilagen Länk till annan webbplats.

Förskola, grundskola, gymnasium, öppen förskola, kulturskola

Information till förskola, grundskola och gymnasier om covid-19

Skolorna har ett ansvar för att motverka spridning av smittsamma sjukdomar. Det innebär till exempel att elever, vårdnadshavare och skolpersonal ska stanna hemma när de är sjuka. Det är också viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig för att minska spridningen av covid-19.

Särskilda boenden

Vid besök vid kommunens särskilda boenden och särskilda boenden med hemtjänst finns speciella besöksrum. Det går även bra att ta emot besök på rummen. Kontakta boendet innan besöket, gör det via kommunens växel, 0240-860 00.

Matsalarna på Milan, Ängsgården och Lingongården är endast öppna för de boende.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades: