Otrygghet i hemmet under Covid-19

Känner du dig otrygg hemma eller är orolig för någon i din närhet finns det hjälp att få.

Nu när många stannar hemma är det extra viktigt att vara uppmärksam på om någon i din omgivning är utsatt för hot, våld i en nära relation eller hedersrelaterat våld.

Särskilt viktigt är det att vara uppmärksam på om barn och vuxna visar tecken på att fara illa, är oroliga över att tvingas hålla sig hemma eller visar tecken på att ha utsatts för våld.

Hjälp till barn och unga som far illa

Misstänker du att en person under 18 år inte har det bra hemma eller far illa på annat sätt? Då bör du anmäla det till socialtjänsten.

För dig som är barn

Är du rädd för att vara hemma från skolan? Bråkar dina föräldrar mycket med dig eller med varandra? Vill din kille eller tjej hålla koll på var du är hela tiden?

Ibland är det svårt att veta varför man mår dåligt, vad man behöver hjälp med och vart man ska vända sig. Men det är viktigt att du som behöver hjälp får det i rätt tid.

Du kan få hjälp och stöd på olika sätt av kommunen, läs mer på stöd till familj, barn och unga  eller kontakta oss på telefonnumret nedan så berättar vi mer.

Hot och våld

Ändrade rutiner i vardagen, oro och stress kan vara en utlösande faktor för våld och hot.

Blir du utsatt för våld och övergrepp eller misstänker du att någon far illa? Kontakta socialtjänsten på telefonnumret nedan för stöd och hjälp. På kvällar efter 16:00 och helger ringer du 112 och begär socialjouren.

Du som är utsatt för våld eller utövar våld kan bland annat få hjälp i form av rådgivning, behandling och tillfälligt boende. På sidorna för Hot och våld kan du läsa mer om vilket stöd som finns att få.

Osäkerhet och stress kan öka missbruk

Känner du dig orolig och frustrerad över din livssituation? Dricker du eller någon i din närhet för mycket alkohol, använder droger eller spelar för mycket om pengar?

Det finns hjälp att få både för dig som känner oro för eget missbruk och för dig som är anhörig. På sidan Missbruk och beroende kan du läsa mer om vilket stöd som går att få.

Råd och stöd på chat och telefon

Det finns även många andra verkamheter som kan ge dig stöd och hjälp, läs mer under länkarna på Råd och stöd på chat och telefon.

Kontakta oss

Mottagningen för individ- och familjeomsorgen -
Sociala frågor som rör barn och vuxna
0240-860 00, be att få prata med mottagningen på Utredningsenheten barn och familj.
Telefontid: 8:00-12:00, 13:00-16:00
Besöksadress: Biskopsvägen 10, Ludvika

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades: