Råd till föreningar – förhindra smitta av covid-19

  Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd till föreningar om allas ansvar för att förhindra smitta av covid-19.

  Hela föreskriften Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 m.mlänk till annan webbplats finns på Folkhälsomyndighetens webbplats. Denna föreskrift trädde i kraft 1 april 2020 och gäller till och med 31 december. Information till föreningar finns i sista stycket. 

  Riksidrottsförbundet och specialförbund

  Riksidrottsförbundet (RF) har samlat den senaste informationen om coronaviruset och hur det påverkar idrottsrörelsen. Denna sida uppdateras löpande:

  Vissa specialidrotter har även gjort förtydligande vad som gäller just den idrotten. Kontrollera därför med ditt eget förbund om du är osäker på tolkningen.

  Vårens högtider blir annorlunda i år

  Nu har vi många högtider under våren: påsk, ramadan med eid alfitr, pesach, pingst och flera andra.

  I år blir det inte som vanligt. Istället för att träffa våra nära och kära för att fira, måste vi tänka på att skydda varandra från smittspridning. Det är särskilt viktigt att skydda våra äldre som riskerar att bli svårt sjuka.

  Tillsammans kan vi bromsa smittan av covid-19 i Sverige.

  Evenemang och sammankomster

  Regeringen har på Folkhälsomyndighetens inrådan beslutat att förbjuda offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med 50 deltagare, se mer på krisinformation.se länk till annan webbplatsoch på polisen.selänk till annan webbplats

  Riskbedömning.

  Anordnare av evenemang och sammankomster, gör en riskbedömning. På Folkhälsomyndigheten finns ett riskbedömningsverktyg som kan användas.

  Kontakta oss

  Samhällsbyggnadsförvaltningen, Kultur- och fritidsverksamhet
  kultur.fritid@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2020-04-17

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.