På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Du är här:

Aktiviteter för förskolan

Aktiviteter, boklådor och annat som ordnas för förskolor i Ludvika kommun

Alla förskolor är välkomna att besöka biblioteket. Hör gärna av er på förhand om ni kommer med en större barngrupp, dels för att det inte ska behöva krocka med andra klass- eller gruppbesök, dels för att vi i mån av tid gärna ordnar en sagostund vid ert besök.

Teater och andra program anordnas varje termin av oss på bibliotekets barnavdelning, förskolebarn är självklart välkomna.

Boklådor kan beställas från biblioteket med bilderböcker, pekböcker, faktaböcker, sagosamlingar, rim och ramsor eller vad ni själva önskar. Kontakta barnavdelningen så får du hjälp.

Bokpåsar Varje förskola får fem påsar per avdelning. De har olika färgkoder beroende på åldersgrupp. Sammansättningen av böcker är unik, så att den som har läst alla böcker i en påse kan lämna tillbaka och låna en ny.

De rosa är för barn i åldern 0-3, de orangea för 3-5, medan de gröna har en målgrupp som inte baseras på ålder. Där är det i stället modersmålet som styr. Det finns gröna påsar för 35 olika språk. I dessa finns alltid en bok på svenska, alternativt en tvåspråkig, så långt som möjligt finns samma barnbok på både svenska och det andra språket. De två största kategorierna, sett till antal, är de arabiska bokpåsarna (24 stycken) och de somaliska (21).

Förskolorna sätter själva upp regler för hur långa lånen ska vara. Biblioteket och förskolorna vill gemensamt uppmuntra till högläsning och förhoppningvis i förlängingen locka fler till biblioteket.Sidan senast uppdaterad: 2018-01-10

Kontakta oss
Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 15/09 12:06:47