På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Du är här:

Stensvedens förskola

Stensvedens förskola i Ludvika, Ludvika kommun

Förskolan Stensveden öppnades 1977 och ingår i Vasa rektorsområde.
Det är 58 barn på förskolan fördelade på 3 avdelningar.

Natur- och miljötänkandet går som en röd tråd genom verksamheten och omgivningarna runt Stensveden ger tillgång till stora grönområden, närhet till skog och vatten samt Gammelgården. Personalen är utbildad genom Friluftsfrämjandet till ledare i Skogsknopp, Knytte och Mulle samt även skridsko- och skidskola.

Sedan våren 1998 har vi haft ett Kretsloppshus, dvs ett hönshus i kombination med växthus. Efter några års uppehåll med höns så är hönshuset  med föräldrars hjälp renoverat och det bor idag 5 hönor.  Barn, personal hjälps åt att ta hand om dem. På helgerna tar vi tacksamt emot hjälp från föräldrar.
År 2000 var vi den första förskolan i Sverige att från Skolverket få utmärkelsen Miljöskola.  Vi blev sedan år 2005 "Skola för hållbar utveckling".   Lokal Profil

Kompetens-

utvecklingsdag för personalen fredagen den 15/2-19

De barn som anmält närvaro är tillsammans med vikarier på förskolan Freden, avdelning RegnbågenLudvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N1.sitevision-cloud.net · 23/02 14:50:54