På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Du är här:

Registrera barnschema

Att fylla i ett schema för förskola eller fritids på webben.

Det är enkelt att själv lägga in sitt/sina barns scheman på Min sida. Nedan följer en handledning för att det ska vara så smidigt som möjligt för både föräldrar, förskolor, fritidshem och handläggare:

  • När du är inne på ”Min sida”: klicka på ditt barns flik och sedan på ”Registrera schema”.

  • Om flera veckor ska fyllas i, skrivs först det antal veckor som ska registreras. På nästa sida kommer då de veckor upp där du ska fylla i tiderna. Alla veckor skrivs alltså i på samma gång innan man klickar på ”Skicka”.

  • Om ett en- eller flerveckorsschema är rullande; dvs börjar om och ser likadant ut igen efter att det gått ut, behövs ingen ny registrering. Schemat rullar på i systemet tills det ändras. Om t. ex ett barn alltid går samma tider varje vecka, behövs bara schema för en vecka registreras. Om ett barn har ett rullande treveckorsschema anger du en 3:a i fältet för antal veckor och schemat behöver bara läggas en gång. Man behöver bara gå in och lägga in ett nytt schema om tiderna ändras.

  • För fritidsscheman gäller att om barnet behöver omsorg både före och efter skoltid samma dag, anges tiderna för morgon och eftermiddag separat. Skoltiden ska alltså inte ingå i schematiden.

  • Om ni har delad faktura är det bra om ni under Extra information anger vilken förälder som har vilka dagar. Detta för att faktureringen ska bli rätt.
  • Inför ledigheter längre än en månad ska schemat ändras på webben, även om ett papper fyllts i på förskolan. Det här gäller familjer vars förskolebarn hamnar under en genomsnittlig tid av 15 timmar per vecka om de går ner i tid. Görs inte detta blir faktureringen fel, eftersom den baseras på det schema som ligger i systemet. Ändring av schema kortare tid än en månad påverkar dock inte avgiften. Efter att det tillfälliga schemat registrerats, läggs ett nytt schema in med de tider barnet ska vara på förskolan då det återvänder och även från vilket datum det gäller.


Relaterad information

 

Sidan senast uppdaterad: 2019-02-19

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15


Verksamhetschef Förskola
Ulrika Norberg Eriksson 0240-860 78

Barnomsorgshandläggare
Lunchstängt 12:00-13:00

Centrala Ludvika:
Helga Hellman 0240-862 92

Ytterområdet:
Lena Göransson 0240-866 38

Besöksadress
Social- och utbildningsförvaltningens kansli
Östra Storgatan 29, Ludvika

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 15/09 07:51:49