På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Matsedel vecka 7

Måndag 11 februari

Fläskpannkaka med lingonsylt


Ugnspannkaka med lingonsylt

Tisdag 12 februari

Lammfärsbiff med potatismos


Tex Mexbiff med potatismos


Kikärtsbiff med potatismos

Onsdag 13 februari

Gulschsoppa med mjukt bröd och hummus


Högsbosoppa med mjukt bröd och hummus

Torsdag 14 februari

Torskpanett med curryremoulad och kokt potatis


Vegetarisk schnitzel med curryremoulad och kokt potatis

Fredag 15 februari

STUDIEDAG




Matsedel vecka 8

Måndag 18 februari

Rispytt med rökt höns och kall currysås


Vegetarisk rispytt med kall currysås

Tisdag 19 februari

Raggmunk med bacon och lingonsylt


Raggmunk med lingonsylt

Onsdag 20 februari

Tomatfisk med dill och kokt potatis


Morotsbiff med kall örtsås och kokt potatis

Torsdag 21 februari

Falukorv med stuvade makaroner


Vegokorv med stuvade makaroner

Fredag 22 februari

Ryssröra med pitabröd


Vegetarisk ryssröra med pitabröd


Matsedel vecka 10

Måndag 4 mars

Blodpudding med lingonsylt


Potatisbullar med lingonsylt och vitlökssås

Tisdag 5 mars

Järpe med örtig sås och kokt potatis


Kikärtsbiff med ärtpesto och kokt potatis

Onsdag 6 mars

Kyckling i currysås med bulgur/matvete


Quorn i currysås med bulgur/matvete

Torsdag 7 mars

ÖNSKEDAG



Fredag 8 mars

Hot Cod med potatismos, korvbröd och gurkmajonnäs


Vegokorv med potatismos, korvbröd och gurkmajonnäs

 

  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen vårterminen 2019

Det innebär att en torsdag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.

Sidan senast uppdaterad: 2010-06-01

Kontakta oss
Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Fredrik Olsson, 0240-86491

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N1.sitevision-cloud.net · 23/02 13:52:23