Gymnasium

  Vi har två gymnasieskolor i kommunen: Västerbergslagens utbildningsförbund, VBU, som är ett kommunalförbund mellan Ludvika kommun och Smedjebackens kommun, samt det privatägda ABB industrigymnasium. Dalarnas kommuner samarbetar och har tillsammans ett mycket brett utbud av gymnasieprogram.

  Västerbergslagens utbildningsförbund, VBU, har ett brett utbud av program.

  I Ludvika finns även ABB Industrigymnasium.

  Att söka till gymnasiet

  Gymnasieantagningen hanterar antagningen till Dalarnas gymnasieskolor. Dalarnas kommuner samarbetar och har tillsammans ett mycket brett utbud av gymnasieprogram.

  • Du som är folkbokförd i Dalarna söker till gymnasiet via Gymnasieantagningen på Dalarnas kommunförbunds webbplats.

  På Gymnasieantagningens webbplats kan du också få mer information om ansökningsprocessen och aktuella datum. Mer information finns på Dalarnas kommunförbunds sida. Länk till annan webbplats. Där finns även information om hur du kan ansöka via webben. Du som går i årskurs 9 eller på Introduktionsprogrammen får användarnamn och lösenord av studie- och yrkesvägledaren på din skola.

  Studie- och yrkesvägledning

  Kontakta studie- och yrkesvägledaren på din grundskola om du har frågor och funderingar kring olika gymnasieprogram eller behöver rådgivning inför valet.

  Skolskjuts för gymnasieelever

  Kontakta gymnasieskolan för att få information om skolkort för resor till och från gymnasiet.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades:

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.