Det här är Sörviks förskola

Sörviks förskola ligger ca 5 km utanför Ludvika. Förskolan är uppdelad i två hus, där de yngsta barnen vistas i det lilla huset på Trollholmen och de äldre barnen på Tors Holme. På förskolan finns plats för ca 60 barn i åldern 1-5 år. I dagsläget är vi 11 pedagoger som arbetar på förskolan.

Förskolan

Sörviks förskola är en del av Sörviks rektorsområde och ligger i norra delen av kommunen. Inom rektorsområdet finns förskola, skola år F-6 och fritidshem.

Närheten till förskoleklass, skola och fritidshem främjar en god kontakt mellan personal i de olika verksamheterna och bidrar till en mjuk övergång för barnen.

Barnen är fördelade på två avdelningar, Tors holme och Trollholmen.

Sörviks förskola har plats för 60 barn i åldrarna 1-5 år fördelade på två avdelningar, en för de yngre barnen och en för de lite äldre.

Maten

Vi får maten tillagad i skolans kök och de äldsta barnen äter i skolans matsal. Den fantastiska omgivningen och miljön med skogen inpå knuten, har inspirerat pedagogerna att arbeta med kreativ utomhuspedagogik.

Reggio Emilia

Förskolan arbetar utifrån ett Reggio Emilia- inspirerat arbetssätt, där vi utgår från barnens intresse, nyfikenhet och vi ser barnens delaktighet som hörnstenar i vårt arbete. På den äldre avdelningen är inomhusmiljön uppbyggd av pedagogiska rum, där barnen själva väljer vad de vill göra. Vid styrda aktiviteter delar vi in barnen i åldersgrupper tex då vi har natrurgrupp, rörelse, skapande mm.

Förskolans strävar efter att varje barn:

• utvecklar sin identitet och känner trygghet i den
    • utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära
    • utveckla självständighet och tillit till sin egen förmåga

Våra traditioner som firas varje år är:

• Påskfirande
    • Sommarfesten
    • Midsommarfirande
    • Lucia- och julfirande

Om ni är intresserade att se mer av vår förskola och verksamhet är ni hjärtligt välkomna på besök. Ring gärna innan så att någon kan ta emot er och visa er runt.

Alla kommunala förskolor nås via växeln 0240-860 00

Verksamhetschef förskola: 0240-866 67