Det här är Indianberget

Förskolan Indianberget ligger vackert i Fredriksberg. Det är inte alla barn som kan äta lunch och titta ut på rådjur eller ekorrar som skuttar utanför fönstret. Förskolan har två avdelningar med barn i åldrarna 1-5 år.

Vårt arbete

Majoriteten av personalen har många års erfarenhet av att jobba med barn. De har även arbetat länge på Indianberget, vilket gör att närområdet ofta utnyttjas i undervisningssyfte. Flera av barnen har god kunskap om djur och natur, vilket märks både i deras lekar och samtal. Natur- och miljötänkandet går som en röd tråd genom verksamheten. Vi källsorterar, komposterar och odlar och hösten 2004 blev förskolan Grön Flagg Länk till annan webbplats.-certifierad. Läs mer om Grön Flagg Länk till annan webbplats.. På gården har vi ett växthus där vi odlar lite av varje som vi sedan festar på tillsammans.

Utflykter

Utflyktsmålen är många när förskolan tar sig en promenad, för i Fredriksberg finns det mycket spännande att upptäcka. Kanske har det kommit något nytt att undersöka i Fantasiskogen eller så har någon babblare gömt sig i blåbräsriset. Vissa dagar gör vi ett besök på biblioteket eller så tar vi ut svängarna i skolans gymnastiksal. Om vi bara ska vara på gården så innebär det att det både går att klättra på stenar och leka kurragömma i skogen, eftersom det är en del av vår utemiljö.

Målsättning

Förskolan ska inbjuda till lek och kreativitet, därför uppmuntrar vi barnens nyfikenhet och idéer i leken. Kamrater och socialt samspel jobbar vi med dagligen på förskolan genom att bland annat visa hänsyn och turtagande. Förskolan har få barn vilket ger oss möjlighet att skapa en lugn och trygg miljö för alla barn. Vi strävar efter att barnen ska känna glädje, gemenskap och nyfikenhet. Vår målsättning är att ha en god relation till både barn och vårdnadshavare.

Bibbi i trädgården
Barn på Fantasistigen
Barn i ringarna

Kontakta oss

Social- och utbildningsförvaltningen
social.utbildning@ludvika.se
0240-860 00

Alla kommunala förskolor nås även via växeln 0240-860 00

Sidan uppdaterades: