"Jag blir så himla arg ibland..."

Funderar du på om ditt beteende är okej? Har du hett temperament eller har lätt att höja rösten och skrika? Känner din familj obehag eller är rädda för dig?

Jag insåg att jag hade problem med ett våldsamt beteende under en situation med min hustru. Jag tappade kontrollen och blev aggressiv och agerade på ett sätt som gjorde henne rädd och ledsen.

Jag brukade bli rasande arg för små bagateller. Det fick mig att söka hjälp. Jag upptäckte att jag hade problem med våldsamt beteende när det slank ut fula ord ur min mun.

Vill du ha hjälp att komma ifrån våldsamt beteende?

Om närstående personer upplever ett hotfullt och skrämmande beteende, då är det dags att söka hjälp. Vi kan hjälpa dig som vill ändra ditt beteende. Alla är välkomna till oss, oavsett hur våldet tar sig uttryck. Vi ser till att anpassa stödet till det som passar just dig bäst.

Det kan ofta vara nervöst att komma till oss, och svårt att veta hur man ska börja och vad man ska berätta. Vi vet att det är laddat, att man kan vara fylld med skuld och skam och tankar om vad vi ska tycka om dem. När vi möter någon i behandling tänker vi att det är personer som vill ha hjälp med att förändra ett beteende - till exempel att sluta använda våld. Det är alltså inte en våldsam person. För oss är den en självklarhet att skilja mellan person och handling.

De som avslutar sin behandling brukar berätta att de känner sig mycket lugnare. Att de har lärt sig att svåra känslor inte är farliga och att de vågar känna saker. Det är inte ovanligt att de som har barn märker att barnen plötsligt vill vara mer med dem - att de helt enkelt inte är rädda längre.

Kontakta oss
Social- och utbildningsförvaltningen
social.utbildning@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades: