"Jag blir så himla arg ibland..."

Funderar du på om ditt beteende är okej? Har du hett temperament eller har lätt att höja rösten och skrika? Känner din familj obehag eller är rädda för dig?

Jag insåg att jag hade problem med ett våldsamt beteende under en situation med min hustru. Jag tappade kontrollen och blev aggressiv och agerade på ett sätt som gjorde henne rädd och ledsen.

Jag brukade bli rasande arg för små bagateller. Det fick mig att söka hjälp. Jag upptäckte att jag hade problem med våldsamt beteende när det slank ut fula ord ur min mun.

Vill du ha hjälp att komma ifrån våldsamt beteende?

Om närstående personer upplever dig som hotfull och skrämmande, då är det dags att söka hjälp. Vi kan hjälpa dig som vill ändra ditt beteende. Alla är välkomna till oss, oavsett hur våldet tar sig uttryck. Vi ser till att anpassa stödet till det som passar just dig bäst.

Det kan vara nervöst att komma till oss. Det kan vara svårt att veta var man ska börja berätta och vad man ska berätta. Vi vet att man kan vara fylld med skuld och skam. När vi möter någon i behandling tänker vi att personen vill ha hjälp med att förändra ett beteende - till exempel att sluta använda våld. För oss är den en självklarhet att skilja mellan person och handling.

De som förändrat sitt beteende brukar berätta att de känner sig mycket lugnare. Att de har lärt sig att svåra känslor inte är farliga och att de vågar känna saker. Det är inte ovanligt att de som har barn märker att barnen plötsligt vill vara mer med dem - att de helt enkelt inte är rädda längre.

Det går att ändra ett våldsamt beteende och det finns hjälp att få genom individuella samtal eller samtal i grupp. Vi erbjuder kostnadsfritt stöd för den som är motiverad att ta tag i sitt våldsamma beteende. Personer som genomgår behandling och förändrar sitt beteende upplever ofta att de får en förbättrad livssituation.

Kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakta oss

Individ och familjeomsorgen

Stöd- och försörjningsenhetens Våldsteam

Telefon: 0240-868 09, vardagar klockan 8.00-12.00 samt 14.00-16.00.

Om du inte har möjlighet att ringa går det även bra att besöka oss.

Besöksadress: Ljunghällsvägen 45 Ludvika

Receptionens ordinarie öppettider: vardagar klockan 9.30-12.00 samt 13.00-16.00


Social- och utbildningsförvaltningen
social.utbildning@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades: