Det här är Hillängens förskola

Förskolan Hillängen är en av kommunens äldsta förskolor, en riktig trotjänare.

Idag har förskolan som närmsta granne kommunens nyaste grundskola, Solviksskolan. Förskolans utegård, som är ombyggd 2021, är vi extra stolta över då den erbjuder rika och varierade pedagogiska redskap såsom motorikbana, klätterställningar, rutschkanor och sandlådor. Vi är dagligen ute på förskolans gård och använder oss ofta av den natur som finns i närområdet.

Förskolan består av sex avdelningar och har plats för 100 barn i åldern 1-5 (6) år.

Vi är stolta över att vi är en mångkulturell förskola. Vårt arbete på förskolan har stort fokus på trygghet, lek och samspel och inte minst barnens språkliga utveckling. Vi arbetar med ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. På vår förskola får barnen möta flera olika språk och kulturer. Olikheter ser vi som positivt och något som berikar vår undervisning. Ett inkluderande arbetssätt är också viktigt för oss. Vi på förskolan arbetar för att alla barn ska vara trygga och trivas när de är hos oss. Vi anser att tryggheten är grunden till allt lärande som sker i förskolan. I vårt arbete använder vi oss av tydliggörande pedagogik såsom bilder och tecken som stöd. I och med detta ges alla barn fler förutsättningar att känna trygghet, gemenskap och möjlighet att lära och utvecklas.

Vi är engagerade och närvarande pedagoger som följer barnens intressen och lockar dem att lära sig nya saker. Vi är lyhörda och förändrar våra lärmiljöer utifrån den aktuella barngruppen.

Är du intresserad av att se mer av vår förskola, är du hjärtligt välkommen att besöka oss. Ring innan, så tar vi emot dig och visar dig runt.

Kontaktuppgifter hittar du på sidan Kontaktuppgifter - Hillängens förskola.

Däckgungor på Hillängens förskola
Klätterställning på Hillängens förskola
Gungor på Hillängens förskola
Lekområde vid Hillängens förskola
Motorikbana på Hillängens förskola

Kontakta oss

Social- och utbildningsförvaltningen
social.utbildning@ludvika.se
0240-860 00

Alla kommunala förskolor nås även via växeln 0240-860 00

Sidan uppdaterades: