Daglig verksamhet, arbete och sysselsättning

  Daglig verksamhet riktar sig till dig i yrkesverksam ålder som har en funktionsnedsättning. Insatsen ska ge dig stöd i den dagliga sysselsättningen och syftar till att öka din självständighet och trygghet. Du erbjuds ett individuellt utformat schema utifrån dina önskemål..

  Aktivitetshuset Näset

  Näset lägger stor vikt på självbestämmande och kommunikation, där du erbjuds ett individuellt utformat schema utifrån dina önskemål.

  På Näset är alla delaktiga i verksamheten genom brukarrådet.

  Strukturen

  Verksamheten på Strukturen riktar sig till dig med autismdiagnos.

  Verksamheten är individuell och bygger på struktur, där man använder sig av tydliggörande bilder och scheman.

  Ansökan

  Du kan ansöka om daglig verksamhet genom att fylla i blanketten Ansökan om LSS-insatser för personer med funktionsnedsättning. Du kan även kontakta biståndshandläggare genom servicetelefonen för ansökan eller mer information.

  Knuten

  På "Knuten"  arbetar man för att ge dig aktivering, meningsfull sysselsättning och utveckling.

  På Knuten finns olika arbetsuppgifter. Till exempel olika transporttjänster och catering inom vård- och omsorgsförvaltningen. Knuten servar även några av våra äldreboenden med att hämta hjälpmedel, hämta medicin från apoteket och labprover som körs till lasarettet.

  Det f har även en del legoarbete där vi utför montering för ett företag. För dig som vill finns möjlighet att söka praktikplats. Praktikplatserna är främst inom vård- och omsorgsförvaltningen men även i privata bolag.

  Ansökan

  Du kan ansöka om daglig verksamhet genom att fylla i blanketten Ansökan om insatser enligt Socialtjänstlagen. Du kan även kontakta biståndshandläggare genom servicetelefonen för ansökan eller mer information.

  Habiliteringsersättning

  Vård –och omsorgsnämnden i Ludvika har beslutat att betala ut habiliteringsersättning under 2021. Habiliteringsersättningen kommer att betalas ut två gånger under 2021 till dig som har beslut om och deltar i daglig verksamhet enligt LSS eller i daglig sysselsättning enligt SoL. Du som varit hemma från daglig verksamhet på grund av Covid-19 pandemin kommer ändå få habiliteringsersättning.

  Utbetalning för januari – juni kommer att ske i juni. Utbetalning för juli -december kommer att ske i december.

  Du som är berättigad ersättning kommer att få ett brev hemskickat med information om utbetalning. Blankett för kontouppgift skickas med i informationsbrevet men finns även publicerad nedan.

  Kontakta oss

  Servicetelefon för äldre- och handikappomsorg

  Vardagar klockan  9:30-11:30
  0240-868 37

  Vård- och omsorgsförvaltningen
  vard.omsorg@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades:

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.