Näringslivsnytt 2023

Alla nummer från 2023

Näringslivsnytt nummer 5, 2023 Pdf, 1.8 MB.

Rens Alders och Marye Van Der Kooi berättar om flytten från Nederländerna till Brödladan i Gräsberg. Vi blickar tillbaka på arbetet med genomfarten, som invigs den 4 oktober. Allan Osman presenterar stora planer för Ludvikas bageri och konditori. Ann-Catrin ”Anka” Knudsen byter det privata mot det offentliga. Den 9 oktober kliver hon in genom dörrarna på Mötesplats Näringsliv.

Näringslivsnytt nummer 4, 2023 Pdf, 2.3 MB.

Christofer Li avslöjar sina drivkrafter och berättar om Grekiska grill och bar – den senaste i den långa raden av ambitiösa satsningar. Plimab ser robotar som en viktig del av framtiden. Marianne Günther gör comeback som blomsterhandlare. Framgångsrikt samarbete mellan Fredriksbergsskolan och tvätten.

Näringslivsnytt nummer 3, 2023 Pdf, 369.8 kB.

DALACC by EE, Gamla Brukskontoret, Ludvika Djurbutik och Mindu Sweden berättar vad priset i företagsgalan Krafthjulet betyder för dem. Jörgen Borg visar upp sitt välbesökta gym i Nyhammar. Dan Andersson-veckan och Grand Hotel Elektra krokar arm för att lyfta den lokala besöksnäringen.

Näringslivsnytt nummer 2, 2023 Pdf, 414.7 kB.

Butikschef Marie Wissing förklarar hur e-handeln gynnar den lokala Dressman-butiken. Micke och Karin Surtmann blickar tillbaka på det första året med bageri och konditori Gamla Brukskontoret i Nyhammar. Ann-Christin Anderberg, ordförande i myndighetsnämnden miljö och bygg, vill bygga bra relationer med näringslivet. Och så söker vi entreprenörer som vill etablera sig vid Akvariet på Hammarbacken eller driva Räfsnäs camping i sommar.

  • Här kan du läsa en längre text om familjen Surtmann som driver Gamla Brukskontoret.

Näringslivsnytt nummer 1, 2023 Pdf, 556.1 kB.

Varuförsörjningsdirektör Anna Rasmuson berättar hur Spendrups har blivit Sveriges största bryggeri – och hur man hela tiden jobbar för att bli bättre. Mathias Engh förklarar vad Engh Mek, med huvudkontor på Björnmossen, egentligen pysslar med. Vi träffar Samuel Trygg Agerberg och Alexander Håvestad på Anno 1698, som med sin nyproduktion av järnväg har hittat vinnarspåret. Och så hyllar vi de lokala framgångarna på Stjärngalan i Borlänge, där Log Max vann pris som Årets exportföretag.

Kontakta oss

Ludvika kommun

info@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades: