Fonder främst för äldre och personer med funktionsnedsättning

  Vård- och omsorgsnämnden förvaltar ett antal fonder vars avkastning ska delas ut till behövande, främst äldre personer samt sjuka och handikappade. Utdelningen äger rum under juli och december månad. Du som ansöker om bidrag ur fonderna ska uppfylla villkoren för respektive fond samt vara folkbokförd och bosatt inom Ludvika kommun.

  Stiftelsen Gustav Johnson

  "Avkastningen ska årligen utdelas till fattiga och behövande i Säfsnäs församling."

  Stiftelsen Tora och Erik Wååg

  "Årligen utdelning av avkastning å kapital till fattiga, företrädesvis sådana, som äro drabbade av sjukdom och invaliditet och bor i Grängesberg, Nyhammar, Saxdalen, Sunnansjö och Grangärde tidigare Grangärde kommun."

  Stiftelsen C W Nordström (vilande)

  "Avkastningen ska årligen utdelas till stöd och ekonomisk hjälp åt behövande pensionärer inom före detta Säfsnäs kommun. Avkastningen skall inte få användas till ändamål som ska tillgodoses med utdebiterade medel."

  Stiftelsen Björknerska donationsfonden (vilande)

  "Avkastningen skall delas upp i tio lika stora lotter och utbetalas till de mest behövande tio inom Grangärde och Grängesbergs församlingar. De kan vara änkor med barn eller gamla orkeslösa män och kvinnor, som är kända för ett ärligt, gudfruktigt och anständigt leverne. Behövande som tidigare fått bidrag, skall ha företräde framför andra behövande. "

  Kontakta oss

  Förvaltningssekreterare vård- och omsorgsförvaltningen
  0240-866 85

  Vård- och omsorgsförvaltningen
  vard.omsorg@ludvika.se
  0240-860 00

  Sidan uppdaterades: 2019-09-17

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.