Starta företag

Har du en idé som du vill vidareutveckla och kanske starta ett företag?

Starta eget företag eller nyligen startat

Ludvika kommun samarbetar med Nyföretagarcentrum Ludvika-Smedjebacken där du kan få personlig, kostnadsfri och konfidentiell rådgivning. Du får hjälp att testa din affärsidé, diskutera marknad, finansiering och att utarbeta en affärsplan. Under dina tre första år som företagare kan även du som redan driver ett företag få hjälp. Nyföretagarcentrum nås på telefon 0793393402, mer information och hur du bokar tid för rådgivning finns på nyforetagarcentrum.se/ludvika Länk till annan webbplats..

Kontakta oss på näringslivsenheten som gärna svarar på frågor eller förmedlar kontakter till andra aktörer för råd och stöd kring frågor om nyföretagande.

Verksamt.se

Verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns det tips och råd till dig som driver eller vill start företag. Verksamt.se har utvecklas av tre myndigheter i samverkan, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket.

Almi Företagspartner

Almi Företagspartner AB ägs av staten och är moderbolag i en koncern med 16 regionala dotterbolag och underkoncernen Almi Invest. Det övergripande målet med verksamheten är att främja utveckling av konkurrenskraftiga små och medelstora företag och stimulera nyföretagandet i syfte att skapa tillväxt och förnyelse i svenskt näringsliv.

Almi har kontor i Borlänge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Företagsinkubator

Dalarna Science Parks inkubator Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. stöttar entreprenörer som har spännande affärsidéer, under en längre tid. Ambitionen är att entreprenören snabbare ska veta om idén håller, undvika fallgropar och nå målet att skapa ett bärkraftigt företag.

Stöd till företag

Myndigheter, kommuner, regioner, företag samt föreningar och andra organisationer kan söka stöd hos Länsstyrelsen Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Region Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för olika typer av investeringar som till exempel främjar utveckling av verksamheter eller bidrar till nya jobb på landsbygden.

Kontakta oss
Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Näringslivschef Erik Odens

0240-862 52

Näringslivsutvecklare Ann-Catrin "Anka" Knudsen

0240-860 25

Besöksnäringsutvecklare Ulrika Andersson

0240-860 89

Landsbygdsutvecklare Lena Kansbod

0240-860 76

Besöksadress: Mötesplats näringsliv, Storgatan 5, Ludvika

Sidan uppdaterades: