Spelberoende

Har du svårt att kontrollera ditt spelande? Påverkar spelandet ditt liv, dina relationer, din ekonomi, din skolgång eller ditt arbete?

Om du är orolig för att du själv eller någon anhörig har problem med sitt spelande, eller om du har frågor eller önskar mer information, är du välkommen att kontakta öppenvården för rådgivning eller för att boka tid för besök.

Vi arbetar med ett program som bygger på kognitiv beteendeterapi (KBT) och motiverande samtal (MI). Vi vet att även barn påverkas när det finns beroendeproblematik i en familj, och barnperspektivet finns alltid med i behandlingen om du har barn.

Stöd via chat och telefon

AA, Anonyma Alkoholister Länk till annan webbplats., är en gemenskap av män och kvinnor, som delar sina erfarenheter, sina förhoppningar och sin styrka med varandra för att söka lösa sitt gemensamma problem och hjälpa andra att tillfriskna från alkoholism. På aa.se kan du hitta en grupp i ditt närområde, bland andra Ludvikagruppen, telefon 070-271 82 24 (journummer).

Alkohollinjen Länk till annan webbplats. erbjuder stöd till förändring, till dig som funderar över dina egna alkoholvanor eller som påverkas av någon annans alkoholvanor.

Dopingjouren Länk till annan webbplats. vänder sig till dig som undrar över något som har med anabola steroider och dopning att göra. Du kan också skriva en fråga och få ett svar, eller läsa svar på andras frågor.

Drugsmart Länk till annan webbplats. är en sajt med information om alkohol och andra droger. Här kan du som är mellan 13-19 år anonymt ställa en fråga om alkohol, andra droger och missbruk. Du som har missbruk i familjen kan få hjälp att hitta en stödgrupp.

Jourhavande medmänniska Länk till annan webbplats. är en telefonjour som är öppen för alla, alla kvällar och nätter året om. Du kan ringa och prata om vad du vill. Du får vara anonym.

Anonyma Narkomaner (NA) Länk till annan webbplats. - vänder sig till dig som har problem med droger eller är orolig för någon i din närhet som har det. De har en telefonjour och tar även emot frågor via mejl och på sajten.

Spelberoendes riksförbund Länk till annan webbplats. är en partipolitisk och relgiöst obunden sammanstlutning av föreningar för spelberoende och anhöriga som vill verka för att förebygga och avhkälpa spelberoende.

Kontakta oss

Social- och utbildningsförvaltningen
social.utbildning@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades: