Det här är Saxdalens förskola

Saxdalens förskola ligger i byn Saxdalen 15 km sydväst om Ludvika, nära sjön Saxen. Förskolan består av en röd byggnad med vita knutar och ligger i direkt anslutning till naturen.

Utemiljön är en naturlig del i undervisningen. Vi har även tillgång till en gymnastiksal vilket ger oss fina möjligheter till att ta ut svängarna lite extra. Maten lagas på plats i vårt kök med egen kokerska.

Vad händer på förskolan?

Vissa dagar när man kommer till förskolan kan man mötas av både Pippi och Karlsson på taket, eller så får man följa med på älgjakt. Gör du ett besök i slutet av april kanske du får vara med på Saxdalens gamla tradition att elda upp vintern i form av en snögubbe. Det är ofta som det öppnas både café, frisörsalong och eller så kläcks det dinosaurieägg, allt i barnens regi. Vi på förskolan uppmuntrar barnens nyfikenhet och lust att lära genom barnens idéer i leken. Kamrater och socialt samspel jobbar vi med dagligen på förskolan genom att bland annat visa hänsyn och turtagande. Förskolan ska inbjuda till lek och kreativitet.

Hur vi arbetar

Saxdalens förskola är en liten förskola vilket ger oss möjligheter att skapa ett lugn och trygghet som barn så väl behöver i dagens samhälle. Vi arbetar tematiskt där hela förskolan har samma tema, men undervisningen anpassas efter ålder, behov och intressen. Barnen kommer att vara indelade i olika grupper och de sex pedagogerna kommer att växla med att jobba med grupperna. Detta för att ta tillvara på pedagogernas utbildning, styrkor och erfarenheter och skapa en så bra miljö för barnen som möjligt. Vi strävar efter att barnen ska känna glädje, gemenskap och nyfikenhet. Vår målsättning är att ha en god relation till både barn och vårdnadshavare.

Vi ser fram emot vår gård som har fått ny lekutrustning, bland annat med en hinderbana och nya gungor. I byggnaden görs även där förbättringar genom att vi får tillgång till en större lokal med tillhörande nybyggd hall. Pedagogerna är lyhörda för barnens önskemål och intressen och ändrar lekmiljöerna efter detta. De yngre barnen sover ute på fårskinn i sovsäckar i vår inglasade veranda. De äldre vilar på madrass med avkopplande musik och ett mjukt gosedjur att krama.

Välkommen hit

Är du intresserad av att veta mer om vår förskola så är du hjärtligt välkommen hit för ett besök. Ring innan så att vi kan ta emot dig på bästa sätt.

Kontaktuppgifter hittar du här.

Aktivitet på Saxdalens förskola
Barn i skogen
Barn som sover

Kontakta oss

Social- och utbildningsförvaltningen
social.utbildning@ludvika.se
0240-860 00

Alla kommunala förskolor nås även via växeln 0240-860 00

Sidan uppdaterades: