Det här är Saxdalens förskola

Saxdalens förskola ligger i byn Saxdalen ca 15 km sydväst om Ludvika, nära sjön Saxen. Förskolan består av två röda byggnader med vita knutar och ligger i direkt anslutning till naturen.

Vi har öppet 6:00- 18:30.

Organisation

Vår förskola är indelad i mindre barngrupper då små barn mår bra av så få relationer som möjligt. Vi har totalt 46 inskrivna barn.

• Upptäckarna med barn i åldern 1-3 år
    • Utforskarna med barn i åldern 1-3 år
    • Äventyrarna med barn i åldern 4 år
    • Utmanarna med barn i åldern 4-5 år

Vi har en stor gård som vi använder mycket då vi lägger stor vikt på att vara ute. Närheten till skogen utnyttjas av alla avdelningar.

Utevistelse

Vi utnyttjar den närliggande skogen genom att ha mycket av vår verksamhet utomhus. Alla barn och pedagoger på förskolan går till skogen regelbundet där vi bland annat har samling, rörelse, skapande och fruktstund.

Språk

Stor vikt läggs också på språk och kommunikation. För att få en röd tråd används språk och kommunikation genom matematik, rim och ramsor, drama och skapande. Fr o m hösten 2019 har förskolan i Ludvika utformat en Språkplan.

Lekmiljö

Vi på förskolan uppmuntrar barnens nyfikenhet och lust att lära genom barnens ideer i leken. Kamrater och socialt samspel jobbar vi med dagligen på förskolan genom att bland annat visa hänsyn och turtagande. Förskolan ska inbjuda till lek och kreativitet.

Vi på förskolan strävar efter att barnen ska känna trygghet, glädje, gemenskap och nyfikenhet. Vår målsättning är att ha en god relation till både barn och vårdnadshavare.

Grön Flagg

Saxdalens förskola arbetar sedan ett par år med hållbar utveckling med utgångspunkt stiftelsen Håll Sverige Rent där vi har utmärkelsen Grön Flagg. Utanför varje entré sitter vimpeln som visar att vi är en Grön Flaggförskola
    Är ni nyfikna kika in på Grön Flagglänk till annan webbplats.

Förskolans kompetensutvecklingsdagar

Förskolorna i Ludvika kommun har varje år fem kompetensutvecklingsdagar. Under dessa dagar är förskolorna stängda och endast några få förskolor kommer vara öppna för barn som absolut måste ha tillsyn. Gonäs och Saxdalens förskolor är ett rektorsområde och turas om att ha öppet dessa dagar. Detta verksamhetsår har vi dagarna inbokade till den 13 augusti, 30 oktober 2019, 8 januari, 21 februari och den 25 maj 2020
    OBS! För barn med förskoleplats med 15 timmar per vecka är förskolan helt stängd dessa dagar.

Ta gärna kontakt med oss för mer information eller ett besök.

Välkomna!

Alla kommunala förskolor nås via växeln 0240-860 00