Miniatyrbild av Näringslivsnytt nummer 1, 2022

Näringslivsnytt 2022

Alla nummer från 2022

Näringslivsnytt nummer 8, 2022 Pdf, 574.2 kB.

Hur går tankarna i den lokala julhandeln? I årets sista nummer av Näringslivsnytt tar vi pulsen på tre butiksägare i kommunen. Vi träffar även Anna Winkler van den Burg, vars butik Winbur börjar bli trångbodd i det lilla huset vid Garvarns torg. Och så åker vi till Västansjö och besöker Malin Halvars, som vill hjälpa fler att hitta en hälsosam balans i livet.

Näringslivsnytt nummer 7, 2022 Pdf, 530.7 kB.

Vi träffar Smilla och Maria Almlöf i "Sveriges minsta galleria". Näringslivschef Erik Odens och kommundirektör Maria Skoglund presenterar en ny enkät som ger alla företagare chansen att tycka till. Energi- och klimatrådgivare Jacob Holgersson tipsar om hur man kan spara el inför vintern. Och så berättar vi om VBU:s nya yrkesmässa – som har som målsättning att vi tillsammans ska kompetensutveckla våra medborgare.

Näringslivsnytt nummer 6, 2022 Pdf, 1.4 MB.

Vi tittar in hos Abbe Kizil och Seref Akcan, som i oktober öppnar Blackstone Steakhouse i Ludvika. Håkan Flink gläds över att öppet hus på Hitachi Energy blev en succé, och hoppas att det kan hjälpa i arbetet med rekryteringen av flera hundra nya medarbetare. Framtidsutvecklarna Adina Frankental och Erik Dahlgren tipsar om vad företag kan göra för att bli en attraktiv arbetsgivare bland unga. Stefan Hagström berättar hur Återvinningsbutiken dagligen jobbar med de globala hållbarhetsmålen.

Näringslivsnytt nummer 5, 2022 Pdf, 1.2 MB.

Per Lodén berättar om den stora utbyggnaden av Kurts husvagnar. Johnas Jansson lyfter på locket till den framgångsrika filosofin bakom Elbolaget Montage – och sprider hopp kring återstarten av järnmalmsgruvan i Blötberget. Sakofall Fastigheter nyanställer för att kunna ta sig an ännu fler projekt. Och så presenterar vi den digitala plattform som ska öka chansen för lokala aktörer att ta del av uppdrag i samband med etablering av vindkraftverk.

Näringslivsnytt nummer 4 – Earth Week-special, 2022 Pdf, 236.3 kB.

Vi träffar Tobias Hansson, landschef för Hitachy Energy i Sverige, som berättar om företagets kraftfulla satsning på hållbarhet – och hur det ökar attraktiviteten som arbetsgivare. Ica Nära Grängesberg sätter upp 200 solcellspaneler på taket till butiken. Och så besöker vi Möbelbiten vid Gammelgården, där Åsa Wikberg kombinerar intresset för hantverk med miljöfrågorna hon brinner för. Dessutom: Inspirerande krönika av Jacob Holgersson, miljöstrateg i Ludvika kommun.

Näringslivsnytt nummer 3, 2022 Pdf, 1.3 MB.

Platschefen Emil Engman berättar om Byggmax etablering på Lyviksberget. Peter Karlsson, ny moderator för företagsfrukostarna, porträtteras. Unika Ludvika slår hål på myten om den utdöende stadskärnan. VB Energi miljardsatsar på en fossilfri framtid.

Näringslivsnytt nummer 2, 2022 Pdf, 1.9 MB.

Varuhuschefen Åsa Bergström presenterar ett öppningsdatum för Biltema på Lyviksberget och berättar om det stora intresset för att jobba i butiken. Ulrika Andersson, Ludvika kommuns nya näringslivsutvecklare med inriktning besöksnäring, ser stor potential i att utveckla Ludvika som besöksmål. Season Second Hand vill få fler att handla hållbart. På Disponentparken i Grängesberg gror idéerna hos verksamhetsledaren Hanna Helin.

Näringslivsnytt nummer 1, 2022 Pdf, 1.7 MB, öppnas i nytt fönster.

I årets första nummer träffar vi Katarina Unemar som sprider sin våffelsuccé över landet. Mustafa Zarzour på Electronicas berättar om resan från Syrien till Ludvika och att bli nominerad till Årets butik. Spendrups visar upp en ny, mer hållbar förpackningslösning som de är först i Sverige med. Och så tar vi reda på vad arbetsgrupperna på Samarkand gör för att stärka regionen.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Sidan uppdaterades: