Anmälan om feriejobb inom föreningar och kommun

Här anmäler ni i föreningar och Ludvika kommun de feriearbeten som ni erbjuder ungdomar sommaren 2020. Anmäl feriejobben senast den 14 februari.

De ungdomar som har rätt att få feriejobb är de som är folkbokförda i Ludvika kommun och tillhör åldersgruppen som går ut 9:an, 1:an eller 2:an på gymnasiet. Ungdomen ska i första hand vara född  2002, 2003 eller 2004. Undantag kan vara en ungdom som är född 2000 och är inskriven på gymnasiet årskurs 2. Ungdomen kan inte gå i 8:an och ansöka om feriejobb även om hen är född rätt år.

Ungdomen får enbart jobba på ett av årets feriejobb som betalas av kommunen och det gäller att ni som anställer ställer den frågan till ungdomen för att så många som möjligt ska få chansen att jobba.

Ansökningarna kommer att skickas både till er som anställer ungdomarna och till Ludvika kommuns arbetsmarknadsenhet (AME). Det är ni som söker feriearbetare som anställer och betalar ut lön till lungdomen. AME ersätter er för lönekostnad, arbetsgivaravgiften och FORA försäkring.

Så här går det till!

• Fyll i formuläret nedan, senast 14 februari
    • AME sammanställer alla platser.
    • Jobben publiceras 5 mars på ludvika.se.
    • Ansökningstiden är till och med 27 mars
    • Ni väljer ut ungdomar, kallar och genomför intervjuer senast 5 maj.
    • ALLA ska ha fått svar 15 maj på sina ansökningar.

Viktigt att veta!

• Ungdomen måste vara folkbokförd i Ludvika kommun
    • Född år 2002, 2003 eller 2004. Undantag kan vara en ungdom som är född 2000 och är inskriven på gymnasiet årskurs 2. Ungdomen kan inte gå i 8:an och ansöka om feriejobb även om hen är född rätt år.
    • Det måste finnas en arbetsledare/handledare närvarande på arbetsplatsen.
    • Feriearbetet får inte ersätta det ordinarie arbetet.
    • Arbetstiden vi ersätter är 6 timmar/dag och max 90 timmar/ungdom.
    • Arbetstiden ska vara dagtid, vardagar.
    • Perioderna är för närvarande på tre veckor.
      Period 1, 25-27
      Period 2, 28-30
      Period 3, 31-33
    • AME ersätter er för lönekostnad, arbetsgivaravgiften och FORA försäkring. Vi ersätter inte för OB-tillägg.
    • Lönen är avtalsenlig. 74 kronor per timme inklusive semesterersättning för ungdomar födda 2003 eller 2004. 90 kronor per timme inklusive semesterersättning för ungdomar födda 2002.
    • Alla övriga kostnader betalas av er.
    • Ni ser till att tidrapporten skrivs under och lämnas in.
    • Ungdomen får endast arbeta en period/år. Arbetsgivaren ansvarar för att kolla så att inte ungdomen jobbar mer än 40 timmar per vecka. Även om det är en annan arbetsgivare utöver er arbetsplats.
    • De lagar och regler som finns ska följas, till exempel de som reglerar arbetstid och arbetsmiljö, se Arbetsmiljöföreskrifter för mindreåriga.PDF

Låter det krångligt? Ring mig så pratar vi om det.

Bengt Jellbin
    Ludvika kommun, arbetsmarknads- och integrationsenheten
    bengt.jellbin@ludvika.se

Anmäl de feriejobb ni har att erbjuda nedan