Anmälan om feriejobb inom föreningar och kommun

Här anmäler ni i föreningar och Ludvika kommun de feriearbeten som ni erbjuder ungdomar sommaren 2022. Anmäl feriejobben senast den 13 februari.

De ungdomar som har rätt att få feriejobb är de som är folkbokförda i Ludvika kommun och som går ut 9:an, 1:an eller 2:an på gymnasiet. Ungdomen ska i första hand vara född 2004, 2005 eller 2006. Undantag kan vara en ungdom som är född 2003 och är inskriven på gymnasiet årskurs 2. Ungdomen kan inte gå i 8:an och ansöka om feriejobb även om hen är född rätt år.

Ungdomen får enbart jobba på ett av årets feriejobb som betalas av kommunen och det gäller att ni som anställer ställer den frågan till ungdomen för att så många som möjligt ska få chansen att jobba.

Ansökningarna kommer att skickas både till er som anställer ungdomarna och till Ludvika kommun. Det är ni som söker feriearbetare som anställer och betalar ut lön till ungdomen. Ludvika kommun ersätter er för lönekostnad, arbetsgivaravgiften och FORA försäkring.

Så här går det till!

• Fyll i formuläret nedan, senast 13 februari
  • Ludvika kommun sammanställer alla platser.
  • Jobben publiceras 23 februari på ludvika.se.
  • Ansökningstiden är till och med 27 mars
  • Ni väljer ut ungdomar, kallar och genomför intervjuer senast 8 maj.
  • ALLA ska ha fått svar 16 maj på sina ansökningar.

Viktigt att veta!

• Ungdomen måste vara folkbokförd i Ludvika kommun
  • Född år 2004, 2005 eller 2006. Undantag kan vara en ungdom som är född 2003 och är inskriven på gymnasiet årskurs 2. Ungdomen kan inte gå i 8:an och ansöka om feriejobb även om hen är född rätt år.
  • Det måste finnas en arbetsledare/handledare närvarande på arbetsplatsen.
  • Feriearbetet får inte ersätta det ordinarie arbetet.
  • Arbetstiden vi ersätter är 6 timmar/dag och max 90 timmar/ungdom.
  • Arbetstiden ska vara dagtid, vardagar.
  • Perioderna är för närvarande på tre veckor.
    Period 1, 24-26
    Period 2, 27-29
    Period 3, 30-32
  • Ludvika kommun ersätter er för lönekostnad, arbetsgivaravgiften och FORA försäkring. Vi ersätter inte för OB-tillägg.
  • Lönen är avtalsenlig. Lönen för en person över 18 år (född 2004) är 98 kr i timmen och för den under 18 år (född 2005 eller 2006) är 81 kr i timmen.
  • Alla övriga kostnader betalas av er.
  • Ni ser till att tidrapporten skrivs under och lämnas in.
  • Ungdomen får endast arbeta en period/år.
  • Arbetsgivaren ansvarar för att kolla så att inte ungdomen jobbar mer än 40 timmar per vecka. Även om det är en annan arbetsgivare utöver er arbetsplats.
  • De lagar och regler som finns ska följas, till exempel de som reglerar arbetstid och arbetsmiljö, se Arbetsmiljöföreskrifter för mindreåriga. Pdf, 678.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Låter det krångligt? Ring någon av oss så pratar vi om det. Kontaktuppgifter finns längst ner på sidan under Kontakta oss.

Ludvika kommun

info@ludvika.se